Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία

 


Ένας ακόμα διαχρονικός θεσμός, οι αρχαιολογικές ομιλίες με αναφορά τη Βόρεια Πιερία, αποτελούν και φέτος μέρος του προγράμματος του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

 Τούτη τη χρονιά το δρώμενο «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, στις 9:30 το βράδυ στο Μουσείο του Μακρυγιάλου, με ελεύθερη είσοδο.

     


Ο ομιλητής, Γιάννης Τζιφόπουλος, καθηγητής αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και επιγραφικής θα αναπτύξει το θέμα «Γη Μακεδονίς. όρος Μακεδονικόν». Μια ενδιαφέρουσα αναφορά γύρω από τη διαχρονικότητα της Μακεδονίας, του αρχαίου ελληνικού βασιλείου στο βορειότερο σύνορο της αρχαίας Ελλάδας και αργότερα το κυρίαρχο κράτος της ελληνιστικής Ελλάδας. 

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικά ακούσματα από το Ανδρικό Σύνολο "Canto Καντάδα" της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου "Canto Olympus".

   Μαέστρος είναι ο Μιχάλης Καρυοφυλλίδης.

Παίζουν και τραγουδούν: Ακορντεόν: ΚοεμτζήςΧρήστος, Κιθάρα: Λαλίδης Στέργιος, ΜπίτσηςΧρήστος, Νταγλιούδης Αντώνης , Κρουστά: Παπαθανασίου ΣωτήρηςΜπαγλαμά: Γιαγκούσης ΤάσοςΜπουζούκι: ΓιαννίκηςΙωάννης, Καραλής Νίκος, Πιάνο: Καρυοφυλλίδης Μιχάλης.

 Ώρες Λειτουργίας ΜουσείουΜακρυγιάλου: Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-14:30. Σάββατο-Κυριακή: κλειστά. ΕισιτήριοΕλεύθερη είσοδος. 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου