Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Η τελετή έναρξης του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου

Η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης



 Με τη διαδικασία του τελετουργικού της έναρξης και τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, άνοιξε αυλαία το 53οΦεστιβάλ Ολύμπου. 

     











Το βραδινό της Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία εγκαινίασε το ανακαινισμένο αρχαίο θέατρο του Δίου και τους χώρους υποδοχής του αρχαιολογικού πάρκου της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων, ο πενήντα και τριών χρόνων σημαντικός θεσμός της Πιερίας ξεκίνησε τις φετινές του  διαδρομές στα μονοπάτια των καλλιτεχνικών δημιουργιών. 

 Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ικανοποίηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. για την ολοκλήρωση του έργου, επισήμανε

«Πραγματικά πιστεύω ότι το απολαύσαμε και το χαρήκαμε όλοι το θέατρο μας καθώς το αντικρύσαμε ανακαινισμένο και λειτουργικά σύγχρονο. Από όλες τις απόψεις. Κι από τις υποδομές που διαθέτει τώρα πια και από τον φωτισμό και από τα καθίσματα, αλλά και από τους χώρους υγιεινής που έγιναν παραδίπλα και παραδόθηκαν στο κοινό πριν από λίγο.

Από τη μεριά μου ως πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου και εκπροσωπώντας όλους τους φίλους του φεστιβάλ, επιθυμώ να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Μενδώνη που με το δικό της ενδιαφέρον όλα αυτά έγιναν πράξη.  

 Το χειμώνα που συναντηθήκαμε της εξέφρασα την αγωνία, αν όλα αυτά θα είναι έτοιμα μέχρι το καλοκαίρι. Μου απάντησε "Μην ανησυχείςπρόεδρε, το Φεστιβάλ Ολύμπου θα πραγματοποιηθεί με καινούργια υποδομή, ανακαινισμένο και σύγχρονο". Και όπως βλέπετε όλα στην ώρα τους, είναι εντάξει! Ευχαριστούμε πολύ και να είστε βέβαιοι σίγουρα θα συμβούν και άλλα σπουδαία πράγματα εδώ στο Δίον.

 Επίσης οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας για την σημαντική της συμβολή στην υλοποίηση συνολικά του έργου.»   

 Στην αντιφώνησή της η κ. Μενδώνη, αφού εκθείασε την συμβολή του αείμνηστου αρχαιολόγου, Δημήτρη Παντερμαλή στην ανάδειξη του Δίου, στη συνέχεια κηρύσσοντας την έναρξη του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου, τόνισε:«Είναι πραγματικά μία ξεχωριστή μέρα για όλους μας και για εμένα προσωπικά γιατί είμαστε σε θέση να παραδώσουμε αυτό το θέατρο, αυτόν τον τόσο όμορφο χώρο, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου να παραδώσουμε μία σύγχρονη εκδοχή του αρχαίου.

 Επομένως αν σκεφτεί κανείς πόσες χιλιετίες πριν υπήρχαν ακούσματα, υπήρχαν παραστάσεις εδώ, αντιλαμβάνεστε τη φόρτιση που έχει ο χώρος, αλλά και την υποχρέωση τη δική μας να έχουμε έναν τέτοιο χώρο, μέσα σε αυτόν το πολύ ξεχωριστό μέρος όχι μόνο της Μακεδονίας, αλλά της Ελλάδας.

  Πριν από λίγο, παραδώσαμε και την είσοδο στο αρχαιολογικό πάρκο με το πωλητήριο, το αναψυκτήριο, τους χώρους υγιεινής, που υποστηρίζουν και το θέατρο. Ο κύριος πρόεδρος είπε πώς έχουμε να σας πούμε κι άλλα. Τα έχουμε πει και είναι δρομολογημένα. Το Δίον μαζί με άλλους πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους θα είναι στους πρότυπους χώρους στους οποίους αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες συνέπειες της κλιματικής κρίσης επί της πολιτιστικής κληρονομιάς. Σας εύχομαι καλή και επιτυχή πορεία των πρωτοβουλιών σας.»

 Ακολούθησε ο χαιρετισμός της διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Μαρίας Κορύτσα, η οποία ανέφερε«Σας ευχαριστούμε που τιμάτε με την παρουσία τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης "Σεργιανίζοντας". Κατά τη διάρκεια των 24 χρόνων της ζωής του και της παρουσίας του στον Νομό μας, το Μουσικό Σχολείο έχει δώσει λαμπρά δείγματα γραφής και διαγράφει  συνεχώς ανοδική πορεία εξωστρέφειας και επιτυχίας. 

 Αυτό οφείλεται στο άριστο και φιλομαθές μαθητικό δυναμικό και φυσικά στους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς του που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό και την αγάπη τους στους μαθητές και τις μαθήτριες μας. Το κοινό απόψε θα παρακολουθήσει μια αξιοζήλευτη συναυλία.»  

 Η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης που έφερε τον τίτλο «Σεργιανίζοντας» με συντελεστές μέλη του σχολείου (ορχήστρα, χορωδία, ερμηνευτές), αλλά και λοιπούς καλλιτέχνες, ήταν ένα μουσικοχορευτικό Σεργιάνι στην Παράδοση με μουσική και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, πλαισιωμένο από σειρά αντίστοιχων χορευτικών συνόλων πολιτιστικών συλλόγων της Κατερίνης.

 Την τελετή της έναρξης του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου, παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ από πλευράς ΟΡ.ΦΕ.Ο. και Μουσικού Σχολείου προσφέρθηκαν στην κ. Μενδώνη αναμνηστικά. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου