Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις ανοιξιάτικες ρίζες γιαχνί σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες, τις ρέβες, τα καρότα και το κρεμμύδι.
- Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να γυαλίσουν, αλλά να μη ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τον τοματοπελτέ και το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και 350 ml νερό.
- Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά, αλλά να μη διαλύονται.
- Αδειάζουμε σε πιατέλα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και, αν θέλουμε, στολίζουμε με τα παντζαρόφυλλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου