Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να ετοιμάσουμε το εξωτικό χούμους φασολιού με καρότο και γουασάμπι πρώτα στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό, το καρότο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, τη δάφνη και το σκόρδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.
- Αλατίζουμε το φαγητό 10 λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
- Μεταφέρουμε τα φασόλια στο μούλτι μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας από τα υγρά της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε την πάστα γουασάμπι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Σερβίρουμε πάνω σε ζεστές φέτες από χωριάτικο ψωμί με ψιλοκομμένα ντοματίνια και φρέσκα φύλλα μαϊντανού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου