Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Εξωτικό χούμους φασολιού με καρότο και γουασάμπι

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το εξωτικό χούμους φασολιού με καρότο και γουασάμπι πρώτα στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό, το καρότο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, τη δάφνη και το σκόρδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  4. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.
  5. Αλατίζουμε το φαγητό 10 λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
  7. Μεταφέρουμε τα φασόλια στο μούλτι μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας από τα υγρά της κατσαρόλας.
  8. Προσθέτουμε την πάστα γουασάμπι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  9. Σερβίρουμε πάνω σε ζεστές φέτες από χωριάτικο ψωμί με ψιλοκομμένα ντοματίνια και φρέσκα φύλλα μαϊντανού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου