Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Το ΚΕΠ Κονταριώτισσας θα παραμείνει κλειστό το διάστημα 16-20 Σεπτεμβρίου & το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς θα παραμείνει κλειστό το διάστημα 17-20 Σεπτεμβρίου

Από την Αντιδημαρχία ΚΕΠ Δήμου Δίου-Ολύμπου ανακοινώνεται ότι:

• Το ΚΕΠ Κονταριώτισσας θα παραμείνει κλειστό το διάστημα 16-20 Σεπτεμβρίου 2024.

• Το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς θα παραμείνει κλειστό το διάστημα 17-20 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕΠ Δίου ή στο ΚΕΠ Λιτοχώρου ή να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://aitiseis-kep.services.gov.gr/

Σουβλάκι τυλιχτό με γαρίδες, βασιλικό και κρέμα γιαουρτιού

 


Υλικά

Τεμάχια: 4

Για το σερβίρισμα

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με τα γεγονότα του 1922 να παραμένουν ζωντανά και να μας διδάσκουν τα δεινά που πέρασαν οι Έλληνες που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Οι πρόσφυγες Μικρασιάτες αποτελούν παράδειγμα για ολόκληρο τον Ελληνισμό, καθώς μέσα από τις κακουχίες που υπέστησαν κατάφεραν, όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά να προοδεύσουν και να μεγαλουργήσουν στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ,,«ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ,ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ »


Οι φετινές εκδηλώσεις
, θα πραγματοποιηθούν, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 60332/21-08-2024 (ΑΔΑ: Ρ3ΡΨ46ΜΤΛ6-ΓΔΙ) έγγραφο του Τμήματος Ποιότητας και Εθιμοτυπίας της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 στο Olivers Pub (Σολωμού 4)θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και συζήτηση με τον Μιχάλη  Κατρίνη, υποψήφιο Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

 ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Πιερίας

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας σας προσκαλεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ., στη διεπιστημονική ημερίδα που συνδιοργανώνει με το τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων στο Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων (ευρύτερη περιοχή Παλαιάς Λεπτοκαρύας, σημείο στο χάρτη).

Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Μεγάλη Δεσποτική Εορτή.

Τις πρώτες ημέρες του νέου εκκλησιαστικού έτους και σαράντα ημέρες από την επί του όρους μεταμόρφωση του Κυρίου μας η εκκλησία μας τοποθέτησε μια άλλη Δεσποτική εορτή.
 Στις 14 Σεπτεμβρίου εορτάζει την παγκόσμιο ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Του Σταυρού πάνω εις τον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός και έχυσε το πάναγνο αίμα Του για τη δική μας σωτηρία.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής – Τι δείχνει η τηλεόραση

 


19:30 Novasports Prime Καρλσρούη – Σάλκε Ποδόσφαιρο

21:00 ΕΡΤ3 IAAF Diamond League Βρυξέλλες στίβος

21:00 COSMOTE SPORT 7 HD Αλ Νασρ – Αλ Αχλί Roshn Saudi League ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 23 ΚΑΙ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Το Επιμελητήριο Πιερίας ενημερώνει τα μέλη του, ότι οδηγίες για τη διεξαγωγή των επιμελητηριακών εκλογών στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2024 εκδίδονται μόνο από την εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου.

Φέτες ψαριού αχνιστές με σάλτσα γαρίδας

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Ιωάννης Παπαδόπουλος (Φυσικός-Εκπαιδευτήρια Πλάτων)/Συνέντευξη Σεπτέμβρι...


Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση

Ανοίγουμε τον φάκελο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και δη στην περιφέρεια, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με μία συνέντευξη... νέων τεχνολογιών, με τον Φυσικό των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων, στην Κατερίνη , Ιωάννη Παπαδόπουλο

Metron Analysis: Μεγάλη δυσαρέσκεια πολιτών για την πορεία της χώρας...


Aπαισιοδοξία για την πορεία της χώρας αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύθηκε στο Mega... 

Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας στην Ελλάδα και τον κόσμο


533:
 Ο Βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος νικά τον Γελίμερ και τους Βανδάλους στη μάχη του Δέκιμον, κοντά στην Καρχηδόνα, στη Βόρεια Αφρική.1503: Ο Μιχαήλ Άγγελος αρχίζει την κατασκευή του «Δαυίδ», του γλυπτού αριστουργήματός του.

1922: Αρχίζει η καταστροφή της Σμύρνης. Μια από τις μεγαλύτερες σφαγές του 20ού αιώνα με περισσότερους από 50.000 νεκρούς και 75.000 τραυματίες. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η Μικρασιατική Εκστρατεία.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΑΥΤΗΣ

Με την ευκαιρία της Εορτής της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων Αυτής, Αγάπης Πίστεως και Ελπίδος, προστάτιδας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, θα τελεσθεί στο παρεκκλήσιο της Αγίας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο,
τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30, Εσπερινός, και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 7:30 π.μ.

Γερονάτσιου Κατερίνα (Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου-Εκπαιδευτήρια Πλάτω...



Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση
Ανοίγουμε τον φάκελο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και δη στην περιφέρεια, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με μία all topics, ανέλπιστα αισιόδοξη για το μέλλον των παιδιών, συνέντευξη της Διευθύντριας του Δημοτικού σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων στην Κατερίνη , Γερονάτσιου Κατερίνας,

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

«Ολύμπια Μονοπάτια Πολιτιστικής Κληρονομιάς» Μία νέα πρωτοβουλία της Π. Ε. Πιερίας σε συνεργασία με τον Π.Ο.Τ.Α.Π. και το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Το απόγευμα της Τρίτης, 10 Σεπτεμβρίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για την εκδήλωση «Ολύμπια Μονοπάτια Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που σχεδιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.).

Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια, σταφύλι και κάπαρη


 

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Η λειψυδρία «όχημα» για αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού...


Το κόστος των έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ετοιμάζεται να μετακυλήσει στους καταναλωτές η κυβέρνηση. Άλλωστε, τις αυξήσεις στο νερό είχε ήδη προαναγγείλει από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης...

Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. ευχαριστεί τον επίτιμο καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Ευάγγελο Καραβαγγέλη


Το Διοικητικό Σ
υμβούλιο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του επίτιμουκαθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, κ. Ευάγγελο Καραβαγγέληγια την εποικοδομητική του συμβολή  στη διαμόρφωση του νέου λογότυπου του Οργανισμού «Olympus Riviera Greece».

 

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Mε τη σφραγίδα των Financial Times η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο φτωχή χώρα στην Ευρώπη

 


Η ελληνική οικονομία καταφέρνει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να καταγράφει ανάπτυξη, η οποία είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όσο της Ευρωζώνης, αλλά αυτές οι επιδόσεις πολλά χρόνια τώρα δεν περνάνε στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων, που συνεχίζουν να βιώνουν έναν διαρκών επιδεινούμενο χειμώνα…

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 13:00 στο Olivers Pub (Σολωμού 4)θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και συζήτηση με τη Νάντια Γιαννακοπούλου, υποψήφια Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής. Νωρίτερα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και στην Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, καθώς και θα περιοδεύσει στην αγορά Κατερίνης.

 ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Πιερίας

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Έναρξη της σχολικής χρονιάς με τον καθιερωμένο Αγιασμό στις σχολικές μονάδεςτου Δήμου

Με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού, μετά την ήχηση του πρώτου κουδουνιού, εγκαινιάστηκε η νέα σχολική χρονιά.

Γιατί με τον Χάρη Δούκα στις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Στηρίζω τον Χάρη Δούκα για να φτιάξουμε ξανά την μεγάλη  Δημοκρατική μας Παράταξη.  

 Για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ, πλειοψηφικό Κίνημα στην    κοινωνία.

Ο Αγιασμός στο 2ο Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Κατερίνης

 Έναρξη σχολικής περιόδου 2024-2025

  Με την ευλογία και ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2024 ο Αγιασμός εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο 2ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κατερίνης (Χρίστος Τσολάκης).

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ομιλήτρια στην Ημερίδα της Εταιρείας Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών σε συνεργασία με το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια

Τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου συμμετείχε ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στην Ημερίδα της Εταιρείας Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών σε συνεργασία με το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Πρώτο κουδούνι» & αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Κατερίνης

Ι. Ντούμος: Υποστηρίζουμε τους στόχους & κάθε δημιουργική προσδοκία της εκπαιδευτικής κοινότητας

Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ: Ενημέρωση για συγκομιδή και εμπορία ακτινιδίων 2024

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ενημερώνει όλους τους συναλλασσόμενους στον κλάδο εμπορίας των ακτινιδίων (παραγωγούς, εμπόρους, συσκευαστήρια, κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ότι, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ.9475/136897/10-10-2018 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’4728/22.10.2018) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προβλέπονται τα παρακάτω:

Ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής ακτινιδίων της ποικιλίας Hayward, για όλη τη χώρα, ορίζεται η 15η Οκτωβρίου 

Eυχαριστήρια Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά τη συνεδρίασήτης που έλαβε χώρα την Τρίτη 27 Αυγούστου. με αφορμή την προς Κύριο εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθονίκουαποφάσισε να απευθύνει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο για την υποδειγματική του φροντίδα και για το ανύστακτοενδιαφέρον του προς τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Κίτρους κυρό Αγαθόνικο κατά τα τελευταία έτη της ζωής τους

Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι, μυρωδικά και μανιτάρια

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Μήνυμα Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ. Χρήστου Κομπατσιάρη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπημένες μου μαθήτριες

Αγαπημένοι μαθητές
Γονείς
Εκπαιδευτικοί.

Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ευθύνης
απευθύνομαι σε όλες και όλους σας με
την ευκαιρία της έναρξης της νέας
σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που
σηματοδοτεί νέες προκλήσεις,
προσδοκίες και ευκαιρίες για όλους μας.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας : Διεπιστημονική ημερίδα στον αρχαιολογικό χώρο Λειβήθρων

 


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας σας προσκαλεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ., στη διεπιστημονική ημερίδα που συνδιοργανώνει με το τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων στο Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων (ευρύτερη περιοχή Παλαιάς Λεπτοκαρύας, σημείο στο χάρτη).

Επιστήμονες της ΝΑΣΑ φιλοξενήθηκαν από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. στο Δίον


Αντιπροσωπεία αποτελούμενη  από στελέχη της ΝΑΣΑ επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το Δίον, στο πλαίσιο της συνεργασίας των πανεπιστημίων του ΛοςΆντζελες και του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης.

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12:00 στο FREUD BAREATORY (Μ. Αλεξάνδρου 26)θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και συζήτηση με την Άννα Διαμαντοπούλου, υποψήφια Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

 ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Πιερίας

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Ι. Ντούμου για τη νέα σχολική χρονιά

Ο νέος κύκλος της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, σηματοδοτεί την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μας μονάδες και την αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας για την απόκτηση γνώσεων.

Για τον Δήμο Κατερίνης, η φροντίδα των σχολείων και των υποδομών τους αποτελεί προτεραιότητα. Στηρίζοντας έμπρακτα το έργο των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών, οι σχολικές επιτροπές και οι υπηρεσίες μας, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων, υλοποίησαν έγκαιρα στη διάρκεια του καλοκαιριού έργα και παρεμβάσεις, που καθιστούν τα σχολεία μας ασφαλή και λειτουργικά.