Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Αρνί με ασκορδουλάκους

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνί με ασκορδουλάκους αρχικά πλένουμε καλά το αρνί και το ζεματίζουμε για 10-15 λεπτά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.
  2. Ξαφρίζουμε όσο μαζεύεται αφρός στην επιφάνεια.
  3. Βγάζουμε το αρνί σε μια πιατέλα και πετάμε το νερό.
  4. Αλατοπιπερώνουμε το αρνί.
  5. Στη συνέχεια, το σοτάρουμε στην πιο μεγάλη κατσαρόλα που διαθέτουμε, στο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
  7. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  8. Ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί ώστε να καλυφθούν καλά τα κομμάτια του αρνιού.
  9. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  10. Προσθέτουμε τους βολβούς (ασκορδουλάκους) και τις δάφνες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί.
  11. Στη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε, αν χρειαστεί, κι άλλο νερό.
  12. Περίπου 5 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τη ρίγανη.
  13. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακινούμε την κατσαρόλα και σερβίρουμε το αρνί με ασκορδουλάκους.
Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου