Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP 2024”

 (1-3 Νοεμβρίου 2024, Θεσσαλονίκη)

                                                 

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP 2024”, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 1 - 3 Νοεμβρίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη.

          Η διεθνής έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP 2024”, που αποτελεί τη διάδοχο των εκθέσεων Detrop και Oenos, θα εστιάσει στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεσμών μεταξύ των διεθνών αγορών, δίνοντας προτεραιότητα στην προέλκυση νέων σημαντικών εμπορικών επισκεπτών και Hosted Buyers. Στους επισκέπτες της έκθεσης περιλαμβάνονται εισαγωγείς με εμπειρία στην αγορά ελληνικών προϊόντων, εισαγωγείς από χώρες του εξωτερικού που αναζητούν συνεργασίες με ελληνικές εταιρίες, διανομείς με δυνατότητα προμήθειας μεγάλων αλυσίδων, αλυσίδες Σ/Μ από την εγχώρια και τη διεθνή αγορά, αλυσίδες delicatessen, εισαγωγείς βιολογικών προϊόντων, καταστήματα DELI βιολογικών προϊόντων, διαδικτυακά κανάλια πώλησης, food bloggers κ.ά.

          Το εκθεσιακό γεγονός, εμπλουτισμένο με πληθώρα ενημερωτικών και γευστικών εκδηλώσεων, θα δώσει την ευκαιρία σε εγχώριους και ξένους παραγωγούς να προβάλουν το επιχειρηματικό τους προφίλ και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα μέσα από ένα πρόγραμμα στοχευμένων εμπορικών επαφών για την προσέλκυση των διεθνών αγορών. Με τα θεματικά σαλόνια Golden Olive, Meat & Fish, Herbs & Honey, Free From, Dairy, Drinks & Wine by Oenos, All about Café, Pack & Tech και Global & Local, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία για στοχευμένη προβολή και προσέλκυση εμπορικών επισκεπτών από τη διεθνή αγορά.

          Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθούν εκδηλώσεις Β2Β σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, μέσα από την ειδική πλατφόρμα προγραμματισμού επιχειρηματικών συναντήσεων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα δράσεων, όπως εκδηλώσεις γαστρονομίας, απονομή Food Expert’s Awards, διεθνείς διαγωνισμοί ελιάς και ελαιόλαδου, σεμινάρια, masterclasses και workshops.     

          Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πλαισιωθεί από γαστρονομικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (food stage) με εκδηλώσεις μαγειρικών επιδείξεων και γευστικών δοκιμών  (live cooking & tasting events), με σκοπό την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας με προϊόντα των εταιρειών που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

          Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και η ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων της, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και η γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας ως ένας από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με προοπτική διεθνούς απήχησης.

          Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.    

          Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των διαθέσιμων stand, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη:

- τον εξαγωγικό χαρακτήρα και τη δραστηριότητα της επιχείρησης

- την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ                                              

- τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε εκθέσεις και δράσεις της Περιφέρειας

          Επίσης, βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.  

     Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330052 (κ. Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (κ. Άννα Παπακωνσταντίνου).                                                                            

     Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου