Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμος Κατερίνης- Γανόχωρα: 1η Γιορτή Ακτινιδίου στις 14 & 15 Οκτωβρίου

Το ακτινίδιο, τοπικό προϊόν - συνυφασμένο με την αγροτική παραγωγή της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο ξεχωρίζει για τα  υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του, φέρνει στο προσκήνιο το διήμερο 14 -15 Οκτωβρίου,  η 1η Γιορτή Ακτινιδίου.  Μια γιορτή προσανατολισμένη στην πρωτογενή παραγωγή και για ΠΡΩΤΗ φορά επικεντρωμένη στην καλλιέργειά του ακτινιδίου, που θα πραγματοποιηθεί στηΓανόχωρα, τόπο – πρωταγωνιστή  για το δημοφιλές προϊόν, τόσο σε ό, τι αφορά την ποσότητα όσο και την ποιότητα.

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θωμάς Αναστασιάδης: «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το προϊόν, στο οποίο οι συνδημότες μας έχουν επενδύσει και πρωταγωνιστούν πανελλαδικά. Ειδικά στην Γανόχωρα υφίσταται μεγάλη ζώνη παραγωγής. Με τον Δήμαρχο, Γιάννη Ντούμοαποφασίσαμε τα έσοδα της γιορτής να διατεθούν στον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο και στην ενορία του χωριού».

Επίσκεψη μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιβόλια προκειμένου να  γνωρίσουν για την καλλιέργεια και να πληροφορηθούν για τα οφέλη του ακτινιδίου από ειδικό διατροφολόγο, ομιλία για τη διασύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την παραγωγή και μουσικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα συνθέτουν την ταυτότητα της γιορτής.

Συγκεκριμένα,  το αναλυτικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

14 Οκτωβρίου/Δευτέρα

Επίσκεψη μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα περιβόλια της Γανόχωρας. Ενημέρωση των μαθητών από τους παραγωγούς ακτινιδίων για την σύγχρονη γεωργία. Ενημέρωση των μαθητών από εξειδικευμένο διατροφολόγο για τα οφέλη του ακτινιδίου.

15 Οκτωβρίου/Τρίτη

·         19:00 Χαιρετισμοί επισήμων

·         19:30 Ομιλία από τον Dr. Γεωπονίας Λουκά Πιστόλη- ειδικού για την θρέψη φυτών, με θέμα «Θρέψη- Λίπανση Ακτινιδιάς»

·         21:00 Λαϊκορεμπέτικη βραδιά με τον ΘΑΝΑΣΗ  ΚΟΥΣΤΙΑΝΗ και την κομπανία του

Η 1η Γιορτή Ακτινιδίου διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης/Τμήμα Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα, με την υποστήριξη και συνεργασία του Μορφωτικού Συλλόγου Γανόχωρας «ΘΡΑΚΙΚΟΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου