Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα

 


Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες ως ορεκτικό

Διαδικασία

  1. Για τις σαρδέλες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C.
  2. Αλατίζουμε καλά τα ψάρια και τυλίγουμε το καθένα με μισό αμπελόφυλλο.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρέξ ή ένα ταψί και βάζουμε τα τυλιγμένα ψάρια κεφάλι με ουρά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι σαρδέλες και να ξεροψηθούν τα αμπελόφυλλα.
Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου