Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Κατσίκι κοκκινιστό με κολοκύθια

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κολοκυθάτο, ξεκινάμε βάζοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το κρέας με τα 80 ml ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε ίσα να το καλύψει. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ξαφρίζοντας επιμελώς.
  2. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  3. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  5. Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τα κολυκυθάκια για περίπου άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε μαζί με τις πατάτες στο απορροφητικό χαρτί.
  6. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τον πελτέ, το κρεμμύδι, τις πατάτες, τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια.
  7. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου