Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Μοσχάρι λεμονάτο με κολοκυθάκια

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι λεμονάτο με κολοκυθάκια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με τα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια, τα καρότα και τα κολοκυθάκια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση το υγρό, ξαφρίζοντας καλά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βαρελάτο καλοφτιαγμένο Σαββατιανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου