Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε κουνέλι με μουστάρδα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε ένα μέτριο πυρέξ με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να προεξέχουν αρκετά οι άκρες του.
- Ρίχνουμε το κρασί και βάζουμε από πάνω το κουνέλι. το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με 2 κουτ. σούπας από τη μουστάρδα. διπλώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου και κλείνουμε σαν πακετάκι.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κουνέλι. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και βάζουμε το κουνέλι σε πιατέλα.
- Αδειάζουμε το ζουμί που έχει μείνει στο αλουμινόχαρτο σε κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε με την υπόλοιπη μουστάρδα και την κρεμ φρες.
- Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνέλι και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές, που τις έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου