Υλικά
Μερίδες: 4Για τα λαχανικά
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές (αν χρειαστεί, σε δόσεις).
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με όσο λάδι πάρουμε από το τηγάνι, γιατί δεν θα προσθέσουμε άλλο λάδι στο μαγείρεμα.
Για το λουκάνικο
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λουκάνικο, τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίχνουμε 200 ml νερό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
- Δεν ανακατεύουμε καθόλου με κουτάλα, για να μη λιώσουν τα λαχανικά, παρά μόνο σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα αν θέλουμε να ανακατευτούν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου