Υλικά
Μερίδες: 4- Για να ετοιμάσουμε την light μπολονέζ βράζουμε τα ζυμαρικά οσπρίων σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
- Κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καρότο και αλατοπίπερο για περίπου 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή να μελώσει χωρίς να στεγνώσει εντελώς.
- Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε τη σάλτσα στο μάτι ώστε να μένει ζεστή.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
- Βάζουμε τον κιμά από στήθος κοτόπουλου και τον καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με έντονες κινήσεις ώστε να γίνει σπυρωτός.
- Η διαδικασία αυτή θα μας πάρει γύρω στα 7-8 λεπτά.
- Αδειάζουμε στο σκεύος με τη σάλτσα ντομάτας που είναι έτοιμη, μαγειρεμένη.
- Αφήνουμε το όλον να πάρει μία βράση ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
- Δεν μαγειρεύουμε παραπάνω, γιατί ο κιμάς έχει ήδη μαγειρευτεί με το καβούρδισμα μέσα στα υγρά του.
- Μην ξεχνάμε πως γενικά το στήθος κοτόπουλου θέλει σύντομο μαγείρεμα.
- Αν το μαγειρέψουμε περισσότερο, θα στεγνώσει και η υφή του θα είναι σαν λάστιχο.
- Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά οσπρίων και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όμορφα.
Στο ποτήρι μας : Ροζέ από Ξινόμαυρο, ροζέ από Νεγκόσκα, ένα δροσερό Ξινόμαυρο Αμυνταίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου