Μερίδες: 4
- Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε την πιπερίτσα (αν τη χρησιμοποιήσουμε) και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα φασόλια και τόσο ζεστό νερό ώστε να τα καλύψει κατά 3-4 εκ. Αφήνουμε να πάρει βράση το νερό, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα σπαγκέτι, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 8-10 λεπτά (μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που πάρει ξανά βράση το νερό). Το φαγητό πρέπει να είναι σαν σούπα, καλά χυλωμένη. Αν χρειάζεται περισσότερο νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου