Υλικά
Μερίδες: 4
- Για να φτιάξουμε ομελέτα φούρνου με σπαράγγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα απλό τηγάνι, 2-3 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, μισοτηγανίζουμε την πατάτα, μέχρι να μεγαλώσει (να διαλύεται με το πιρούνι), αλλά να μην ροδίσει.
- Τη στραγγίζουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε 2 εκ. νερό και λίγο αλάτι και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει ήπια.
- Ρίχνουμε τα σπαράγγια, καπακώνουμε την κατσαρόλα και τα αχνίζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι βλαστοί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στραγγίζουμε τα σπαράγγια και κρατάμε στην άκρη το λιγοστό ζουμί τους.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τα αυγά, το γάλα, το κορν φλάουρ, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί.
- Στρώνουμε εκεί τις μισοτηγανισμένες πατάτες.
- Τις αλατίζουμε ελαφρά.
- Αδειάζουμε πάνω τους το μείγμα αυγών.
- Έπειτα, πάνω του σκορπίζουμε τα αχνισμένα σπαράγγια.
- Ραντίζουμε με το ζουμί που αφήσαμε στην άκρη από το άχνισμά τους.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
- Βάζουμε το σκεύος στον φούρνο και ακουμπάμε πάνω του χαλαρά, ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε την ομελέτα για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια της ομελέτας, να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσει καλά.
- Σερβίρουμε την ομελέτα με σπαράγγια αμέσως.
Πηγή: Γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου