Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε σπέσιαλ ψαρόσουπα με σπιτικό ζωμό, αρχικά βάζουµε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 1.800 ml νερό.
- Στη συνέχεια, βράζουμε σε µέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας τακτικά.
- Προσθέτουµε τη μισή ποσότητα κρεµµυδιού, τη μισή ποσότητα καρότου και τα κοτσάνια από τον µαϊντανό.
- Συνεχίζουµε το βράσιµο για άλλα 20 λεπτά.
- Σουρώνουµε µε λεπτό σουρωτήρι και κρατάµε 1,5 λίτρο ζωµό. Αν ο ζωµός είναι λιγότερος, προσθέτουµε λίγο ζεστό νερό.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουµε το λάδι σε µέτρια φωτιά.
- Σοτάρουµε το υπόλοιπο κρεµµύδι με το υπόλοιπο καρότο, το σέλερι, το σκόρδο, τα φύλλα µαϊντανού, αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν για 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουµε το κρασί και δυναµώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε 2-3 λεπτά, να εξατµιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντοµάτες, τον σπιτικό ζωµό και ανακατεύουµε.
- Αφήνουµε να πάρει µία βράση και χαµηλώνουµε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουµε για 20 λεπτά.
- Προσθέτουµε το καλαµάρι και τα φιλέτα ψαριού και βράζουµε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουµε τα μύδια, τις γαρίδες και αλατοπίπερο.
- Σιγοβράζουµε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουµε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σπέσιαλ ψαρόσουπα με σπιτικό ζωμό.
Fino Sherry.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 229.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου