Πέμπτη 17 Απριλίου 2025

Σπέσιαλ ψαρόσουπα με σπιτικό ζωμό

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπέσιαλ ψαρόσουπα με σπιτικό ζωμό, αρχικά βάζουµε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 1.800 ml νερό.
  2. Στη συνέχεια, βράζουμε σε µέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας τακτικά.
  3. Προσθέτουµε τη μισή ποσότητα κρεµµυδιού, τη μισή ποσότητα καρότου και τα κοτσάνια από τον µαϊντανό.
  4. Συνεχίζουµε το βράσιµο για άλλα 20 λεπτά.
  5. Σουρώνουµε µε λεπτό σουρωτήρι και κρατάµε 1,5 λίτρο ζωµό. Αν ο ζωµός είναι λιγότερος, προσθέτουµε λίγο ζεστό νερό.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουµε το λάδι σε µέτρια φωτιά.
  7. Σοτάρουµε το υπόλοιπο κρεµµύδι με το υπόλοιπο καρότο, το σέλερι, το σκόρδο, τα φύλλα µαϊντανού, αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν για 5-6 λεπτά.
  8. Ρίχνουµε το κρασί και δυναµώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε 2-3 λεπτά, να εξατµιστεί το αλκοόλ.
  9. Προσθέτουμε τις ντοµάτες, τον σπιτικό ζωµό και ανακατεύουµε.
  10. Αφήνουµε να πάρει µία βράση και χαµηλώνουµε τη φωτιά.
  11. Σιγοβράζουµε για 20 λεπτά.
  12. Προσθέτουµε το καλαµάρι και τα φιλέτα ψαριού και βράζουµε για 1-2 λεπτά.
  13. Ρίχνουµε τα μύδια, τις γαρίδες και αλατοπίπερο.
  14. Σιγοβράζουµε για άλλα 2-3 λεπτά.
  15. Αποσύρουµε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σπέσιαλ ψαρόσουπα με σπιτικό ζωμό.

Fino Sherry.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 229.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου