Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε μανέστρα με κολοκυθάκια και σπαράγγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τα κολοκύθια και το καλαμπόκι και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Ρίχνουμε τα σπαράγγια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τη φέτα και σερβίρουμε τη μανέστρα με κολοκυθάκια και σπαράγγια στην κατσαρόλα.
Ανοίγουμε Sauvignon blanc και Μαλαγουζιές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου