Μια μοναδική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τις ανθισμένες κερασιές στον Κολινδρό και την άνοιξη με όλες τους τις αισθήσεις.
Το πρωί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη μέρα τους μέσα στους ανθισμένους κερασώνες, με ένα ζεστό καλωσόρισμα από τους ανθρώπους του τόπου. Εκεί, ανάμεσα στα δέντρα που μοιάζουν να έχουν βγει από πίνακα ζωγραφικής, θα ξετυλιχθούν μοναδικές δραστηριότητες για όσους θέλουν να ζήσουν τη φύση με όλες τους τις αισθήσεις. Η εμπειρία απογειώνεται – κυριολεκτικά – με βόλτες με αερόστατο, προσφέροντας ένα σπάνιο θέαμα: τους κερασώνες από ψηλά, σαν ένα ατελείωτο ροζ χαλί που απλώνεται κάτω από τα πόδια.
Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους κερασώνες, με τη συνοδεία τοπικών παραγωγών και γεωπόνων, μαθαίνοντας για την καλλιέργεια της κερασιάς και τις παλιές, ξεχωριστές ποικιλίες που διατηρούνται μέχρι σήμερα στον Κολινδρό. Η γνώση συναντά την εμπειρία, μέσα από τις αφηγήσεις του ερευνητή του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», Κωνσταντίνου Καζαντζή, που θα μεταφέρει ιστορίες για τη γη και τους καρπούς της.
Για τους λάτρεις της φωτογραφίας, το πρωινό περιλαμβάνει και ένα ξεχωριστό φωτογραφικό εργαστήρι, αφιερωμένο στην τέχνη της macro φωτογράφισης λουλουδιών. Η ομάδα «Ίριδα» της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες ώστε να αποτυπώσουν τη λεπτομέρεια και την ποίηση των ανθισμένων κλαδιών.
Στην ίδια ατμόσφαιρα, μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παραδοσιακά παιχνίδια, σε μια χαρούμενη επιστροφή στα παιδικά χρόνια και στις ξεχασμένες αυλές του παρελθόντος, χάρη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κολινδρού «Ο Νικόλαος Λούσης».
Το απόγευμα, το σκηνικό μεταφέρεται στην πλατεία του Κολινδρού, όπου η γιορτή συνεχίζεται με μουσική, χορό και θέατρο. Η Φιλαρμονική του Κολινδρού ανοίγει το πολιτιστικό πρόγραμμα με ήχους και μελωδίες από όλο τον κόσμο, ενώ αμέσως μετά η μικτή χορωδία «Αλέξης Ζορμπάς» και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών μας ταξιδεύουν στην ελληνική παράδοση μέσα από τραγούδια και αφηγήσεις.
Ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί και δρώμενα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Κολινδρού και του Μακρυγιάλου, στήνοντας ένα αυθεντικό πανηγύρι που ενώνει το χθες με το σήμερα. Η κορύφωση της γιορτής έρχεται λίγο πριν το σούρουπο, όταν η πλατεία μετατρέπεται σε θεατρική σκηνή. Η παράσταση «Οι κερασιές θ’ ανθίσουν και φέτος – SAKURA, ο μύθος της ανθισμένης κερασιάς» αφηγείται τον ιαπωνικό θρύλο του δέντρου που συμβολίζει την ομορφιά, το εφήμερο της ζωής και την αναγέννηση, με ζωντανή μουσική και δραματοποιημένη αφήγηση.
Παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο του Μουσείου LOGIC Επιστήμης και Τεχνολογίας, παρατηρώντας στο μικροσκόπιο τον μικρόκοσμο της ριζόσφαιρας των κερασιών και ανακαλύπτοντας τον αθέατο κόσμο που κρύβεται κάτω από τα δέντρα.
Και επειδή καμία γιορτή δεν ολοκληρώνεται χωρίς γεύση, η ημέρα κλείνει με αρώματα και δημιουργία: σε μια ξεχωριστή μαγειρική επίδειξη, ο σεφ Δημήτρης Δερμίσης θα μαγειρέψει παρέα με τους μικρούς μας φίλους συνταγές βασισμένες στο κεράσι, μετατρέποντας τον καρπό σε πρωταγωνιστή ενός απολαυστικού φινάλε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου