Παρασκευή 11 Απριλίου 2025

Μανιτάρια γεμιστά με καβουρόψιχα

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε μανιτάρια γεμιστά με καβουρόψιχα, αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  2. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με νοτισμένο πανάκι και αποκόβουμε τα κοτσάνια (τα φυλάσσουμε για άλλη χρήση, π.χ. για ζωμό και σούπα).
  5. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί που να χωράει τα μανιτάρια ακριβώς. Τα τακτοποιούμε εκεί σε μονή στρώση, με το άνοιγμα προς τα κάτω.
  6. Τα περιχύνουμε με το κρασί και 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό.
  7. Φουρνίζουμε και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.
  8. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανακατεύουμε προσεκτικά τα μανιτάρια με μια ξύλινη κουτάλα για να βραχούν ομοιόμορφα.
  9. Τα αραδιάζουμε ξανά σε μονή στρώση, αυτή τη φορά με το άνοιγμα προς τα πάνω. Αλατοπιπερώνουμε.
  10. Με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης και φουρνίζουμε ξανά.
  11. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά η επιφάνεια της γέμισης.
  12. Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 227.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου