Διαδικασία
Γέμιση
- Για να φτιάξουμε μανιτάρια γεμιστά με καβουρόψιχα, αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με νοτισμένο πανάκι και αποκόβουμε τα κοτσάνια (τα φυλάσσουμε για άλλη χρήση, π.χ. για ζωμό και σούπα).
- Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί που να χωράει τα μανιτάρια ακριβώς. Τα τακτοποιούμε εκεί σε μονή στρώση, με το άνοιγμα προς τα κάτω.
- Τα περιχύνουμε με το κρασί και 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό.
- Φουρνίζουμε και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανακατεύουμε προσεκτικά τα μανιτάρια με μια ξύλινη κουτάλα για να βραχούν ομοιόμορφα.
- Τα αραδιάζουμε ξανά σε μονή στρώση, αυτή τη φορά με το άνοιγμα προς τα πάνω. Αλατοπιπερώνουμε.
- Με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης και φουρνίζουμε ξανά.
- Ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά η επιφάνεια της γέμισης.
- Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 227.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου