Υλικά
Κομμάτια: 18 περίπου- Για να ετοιμάσουμε τους μαραθοκεφτέδες με σπανάκι και κατσικίσια φέτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά.
- Τα στύβουμε καλά με τις φούχτες μας και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια καθαρή, λεπτή βαμβακερή πετσέτα.
- Τη στρίβουμε σαν πουγκί, στύβοντας καλά τα κολοκυθάκια. Τα αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τους ανθούς και τους προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τον μάραθο, το σπανάκι, τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα), τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα αυγά και το ασπράδι και ανακατεύουμε ξανά.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κατσικίσια «φέτα» και ανακατεύουμε καλά.
- Το μείγμα πρέπει να είναι σχετικά σφιχτό και να πλάθεται.
- Αν όχι, το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο – αποφεύγουμε να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι, γιατί θα μειώσουμε τη νοστιμιά τους.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Πλάθουμε με το μείγμα περίπου 18 κεφτέδες, βάρους 40 γρ. ο καθένας, και τους πιέζουμε για να πλατύνουν λίγο.
- Τους περνάμε ελαφρά από το καλαμποκάλευρο και τους αραδιάζουμε στο ταψί.
- Τους αλείφουμε προσεκτικά με λίγο ελαιόλαδο και φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, αλείφουμε ξανά με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Τους σερβίρουμε χλιαρούς ή μόλις κρυώσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου