Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025

Φασολάκια και αρακάς γιαχνί, με αμπελόφυλλα

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασολάκια και αρακά γιαχνί με αμπελόφυλλα, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ, τον μάραθο, τα φασολάκια και τον αρακά για 4-5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το τσίλι και τα αμπελόφυλλα και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον δυόσμο και 150 ml νερό.
  5. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  6. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Sauvignon, Ντεμπίνες, Μαλαγουζιές, ξηρά Μοσχάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου