Κυριακή 13 Ιουλίου 2025

Χταπόδι παστιτσάδο

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το χταπόδι παστιτσάδο, ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το χταπόδι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
  2. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και το πιπέρι, και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σπαγκέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε πιατέλα. Από πάνω, ρίχνουμε το χταπόδι με τη σάλτσα του και σερβίρουμε.

Φρέσκια Λημνιώνα, Βραδιανό δεξαμενής, Ξινόμαυρο carbonique.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου