Υλικά
Μερίδες: 2
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μύδια πλακί ξεπλένουμε πολύ καλά τα μύδια ψίχα σε ένα σουρωτήρι, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά για 1 ώρα και τα σκουπίζουμε σχολαστικά με χαρτί κουζίνας.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε όλες τις πιπεριές, την πατάτα, το σκόρδο και τον πελτέ.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν καλά όλα τα υλικά και ο πελτές να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε το υγρό να πάρει βράση, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα μύδια, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και το φαγητό να μείνει με λίγη, δεμένη σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου