Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025

Αυγά με ντομάτα και πατάτες

 


Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αυγά με ντομάτες και πατάτες, αρχικά τηγανίζουμε τις κομμένες πατάτες σε άφθονο ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  2. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  3. Τις αλατίζουμε.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τα 60 ml λάδι σε μέτρια φωτιά.
  5. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το κρασί.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
  7. Σπάμε τα αυγά «μάτια» μέσα στη σάλτσα.
  8. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά, να δέσει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει μελάτος ή όπως μας αρέσει.
  9. Τακτοποιούμε τις τηγανητές πατάτες σε πιατέλα.
  10. Από πάνω αδειάζουμε προσεκτικά τα αυγά μάτια με τη σάλτσα.
  11. Πασπαλίζουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Αναζητήστε τους οινικούς σας συντρόφους στην παλέτα των λευκών κρητικών κρασιών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 234.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου