Ανταποκρινόμενοι στους διακαείς πόθους των πολυεθνικών ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης από κοινού με το Επιμελητήριο, το Δήμο και την Αντιπεριφέρεια, διοργανώνουν την 1η Λευκή Νύχτα στην Κατερίνη προκειμένου “να τονωθεί η αγορά της πόλης”. Μοιράζοντας καθρεφτάκια σε ιθαγενείς οι συνδιοργανωτές αυτής της παρανοϊκής φιέστας επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και αναφέρονται στη Λευκή Νύχτα ως “μεγάλη γιορτή”, προκαλώντας τη νοημοσύνη των εμποροϋπαλλήλων οι οποίοι βιώνουν στο πετσί τους το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου με κάθε λογής τερτίπια.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση φέρνει νόμο για το 13ωρο, ο Δήμος Κατερίνης και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της πολιτικής που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καλούν τους εργαζόμενους στο εμπόριο να δουλέψουν από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και βάλε, με πολλούς από αυτούς να πρέπει να δουλέψουν και την επόμενη μέρα το πρωί.
Λευκές νύχτες, black Fridays, cyber Mondays, δουλειά τις Κυριακές, έχουν ένα και μόνο στόχο. Την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών και το τσάκισμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου.
Γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι οι συνδιοργανωτές οτι για την πεσμένη κίνηση στα μαγαζιά δεν φταίει η έλλειψη χρόνου, αλλά το γεγονός οτι ο μισθός δεν φτάνει ούτε για να βγάλουμε το μήνα. Οι μικροί επαγγελματίες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς βρίσκονται στα καταστήματά τους πρωί βράδυ, δεν έχουν ανάγκη από επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων τους, αλλά από μέτρα ανακούφισης για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσθεώρητες υποχρεώσεις τους.
Κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες μας οδηγούν με την πλάτη στον τοίχο! Φτάνει πια με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας! Κανένας συνάδελφος να μη δεχτεί ως κανονικότητα το σμπαράλιασμα των δικαιωμάτων μας.
Εδώ και τώρα
Πληρώσαμε – Ματώσαμε αρκετά! Φτάνει πια. Τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των Σωματείων το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 17:30 στην πλατεία ΧΑΝΘ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου