Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “BeyondHackathon” από το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon”, η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που σχεδίασε και υλοποίησε το νεοσύστατο Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank σε συνεργασία με τις εταιρείεςFound.ationM.P. και THE CUBEWORKSPACEΜ.Ι.Κ.Ε. με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (FinancialTechnology – Fintech).

Τον Διαγωνισμό υποστήριξαν και προώθησαν οι Τράπεζες του Ομίλου Bancpost SA, Eurobank Bulgaria AD & Eurobank CyprusLtd, στην Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο αντίστοιχα. Περισσότεροι από 150 SoftwareDevelopers, Marketers, Designers&BusinessDevelopers από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ δήλωσαν συμμετοχή.
Η έναρξη του Διαγωνισμού σηματοδοτήθηκε από διεθνούς φήμης ομιλητές, όπως ο CarlosDiaz της SAP, ο JamesDickerson της Accenture και η LizLumley του StartupbootcampFinTech,με στόχο να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες αλλά και να μοιραστούν τις προσωπικές εμπειρίες τους από τη διεθνή FinTech σκηνή. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση 17 ιδεών που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών από προγράμματα επιβράβευσης μέχρι και εφαρμογές βασισμένες σε τεχνολογίες blockchain.
Η 2η ημέρα του Διαγωνισμού ξεκίνησε με την λεπτομερή παρουσίαση του API(ApplicationProgrammingInterface)από την αρμόδια ομάδα του ΙΤ της Eurobank η οποία ήταν παρούσα για την υποστήριξη των συμμετεχόντων καθ’όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.Οι 17 ομάδες,  εκ των οποίων δύο από την Βουλγαρία, μία από την Ρουμανία, μία από την Σλοβενία και μια μικτή με συμμετέχοντες από Ρουμανία και Ελλάδα, εργάστηκαν εντατικά προκειμένου την Κυριακή να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή.
Το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουνίου ο Διαγωνισμός BeyondHackathon κορυφώθηκε με τις παρουσιάσεις 17 ομάδων ενώπιον της κριτικής επιτροπής που απαρτιζόταν, εκ μέρους της Eurobankαπό τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους της Τράπεζας κ.κΣταύρο Ιωάννου, ΘεόδωροΚαλαντώνη, και τον Γενικό Διευθυντή &GroupChiefDigitalOfficer ΣωτήρηΣυρμακέζηκαι τους κ.κ.Β. Τραπεζάνογλουγια την VIVA Wallet S.A, Σ. Τραχάνηγια τηνOdyssey VP και E. Lumleyγια τηνStartupbootcamp FinTech.
Τα χρηματικά βραβεία που διέθεσε η Eurobank στους 3 νικητές του Διαγωνισμού (5.000€, 3.000€ και 2.000€ αντίστοιχα) απονεμήθηκαν ως εξής :
1ο βραβείο στην ομάδαCounterfactualμε τους Γιώργο Διαμαντόπουλο, Κώστα Ευαγγέλου και Λαμπρινή Ζάμπουγια την ιδέα “Hackyourfinances, enrichyourlife”, μια εφαρμογή που στη βάση των συναλλαγών με κάρτα ή μετρητά έρχεται να συμβάλλει με υποδείξεις και συμβουλές στη μείωση δαπανών του χρήστη.
2ο βραβείοστην ομάδα Xbotsμε τους Αλέξανδρο Ίβο, Κωνσταντίνο Καραβέζη, Ιωάννα Μαρασιώτη και την Ελισάβετ Αβερκιάδηγιατην ιδέα TakiThe 1stGreekPersonalBankingChatbotAssistant, μια εφαρμογή που στοχεύει στην βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη μέσα από το personalisation.
3ο βραβείο στην ομάδα ImperiaMobile με τους HristoTodorov, ValentinKalchev, PetyaDzhurdheva και την RositsaMaslarksaαπό την Βουλγαρία για την ιδέα iBank, μια καινοτόμα iOS εφαρμογή για κινητά, προσανατολισμένη στις ανάγκες του χρήστη με μοναδική σχεδίαση και πλούσια χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης, δήλωσε ότι «η Eurobank θα συνεχίσει να επενδύει στην ανοιχτή καινοτομία και την αξιοποίηση της τεχνολογίας επιβραβεύοντας τις  προσπάθειες των νεοφυών ομάδων συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία».
Ηκα Μαρία Λεοντίου, HeadofInnovationCenterτης Τράπεζας, δήλωσε ότι«ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαν»και τόνισε«ότι αυτός ήταν ο πρώτος Διαγωνισμός BeyondHackathonκαι σίγουρα όχι ο τελευταίος».
Ο Διαγωνισμός BeyondHackathon υποστηρίχθηκε από παγκόσμιους ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ελληνικούς επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, οι οποίοι παρείχαν υπηρεσίες mentoring στους συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού. Κορυφαίες εταιρείες υποστήριξαν το Διαγωνισμό με inkind χορηγίες φροντίζοντας να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου οι συμμετέχοντες να δουλέψουν απερίσπαστοι πάνω στις ιδέες τους.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com αλλά και στην Facebook σελίδα www.facebook.com/BeyondHackathon.


Λίγα λόγια για το Found.ationM.P.
Το Found.ation αποτελεί έναν δυναμικό ελληνικό επιχειρηματικό φορέα για τη φιλοξενία, εκκόλαψη και προώθηση νεοφυών εταιριών που αναπτύσσουν και προσφέρουν τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Κύριος και διαρκής στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα ουσιαστικό οικοσύστημα επιχειρηματικού και τεχνολογικού ταλέντου, το οποίο θα αποτελεί τη βάση ανάπτυξης νέων ελληνικών τεχνολογικών startups και της εξέλιξής τους, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα Acceleration (επιχειρηματικής επιτάχυνσης) που παρέχουν end-to-end υποστήριξη και καθοδήγηση, για τους πρώτους 12 με 18 κρίσιμους μήνες της δραστηριότητάς τους. 

Λίγα λόγια για το THECUBEWORKSPACE Μ.Ι.Κ.Ε.
Ένας χώρος καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας όπου φιλοξενούνται καινοτόμα τεχνολογικά startups, hackathons και meetups της τεχνολογικής κοινότητας. Το TheCube είναι μια εξέλιξη του πρώτου co-workingspace της Αθήνας όπου μερικά απο τα πιο γνωστά startups κάνανε τα πρώτα τους βήματα.
Υποστηρικτές του Διαγωνισμού BeyondHackathon
Supporters
Accenture, AUEB/ ELTRUN, Google, Isobar, MasterCard, Microsoft, Odyssey VP, SAP, Startupbootcamp Fintech, VIVA Wallet SA, Warply, Wedia.
Community Partners
EGG, Ethelon, Startup Safari
Media Partners
TO VIMA, Huff Post Greece, Athens Voice, EPIXEIRO.GR, Startupper
Enablers
Amstel Radler, Boss Beyond by Nestle, Coco-mat, e-food.gr, Eventora, Heineken, Κορπή, NESCAFE







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου