Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Fraport: Παγκόσμιος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα...



Ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό αναμένεται να προωθήσει την Ελλάδα η Fraport, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας, Στέφαν Σούλτε, από το βήμα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Όσον αφορά τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τόνισε ότι ανοίγει τον δρόμο για μια σημαντική επένδυση σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για την ελληνική οικονομία. Πρόκειται, εξήγησε, για μια συμφωνία που προβλέπει την καταβολή κεφαλαίων ύψους 1,234 δισ. ευρώ, όπως και ετήσιου μισθώματος 22,9 εκατ. ευρώ, καθώς και ενός ποσοστού επί των EBITDA των αεροδρομίων.

Επιπλέον, όπως πρόσθεσε, για το σύνολο των 14 αεροδρομίων, θα υλοποιηθούν επενδυτικά σχέδια ύψους περίπου 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020. «Το όλο επενδυτικό πλάνο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών καθώς αναμένεται να προωθήσει κάθε περιοχή ως αυτόνομο τουριστικό προορισμό» επισήμανε στη συνέχεια.

Έτσι - υποστήριξε - η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η τόνωση του τουρισμού θα ενισχύσουν την απασχόληση σε παράπλευρους τομείς της οικονομίας, προσφέροντας ευκαιρίες σε τοπικές επιχειρήσεις και φορείς παροχής υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι η Fraport διαθέτει παρουσία σε 16 διεθνή αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων της Φρανκφούρτης, του Ν. Δελχί, του Σιάν, της Αγ. Πετρούπολης, του Ανόβερου, της Λουμπλιάνας και της Λίμα, μέσω των οποίων διακινούνται πάνω από 208 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου