Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Noodles με γαρίδες και αυγό

                 Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣΠροετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 10΄
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 200 γρ. νουντλς ρυζιού βερμιτσέλι (πολύ λεπτά, σαν μαλλιά αγγέλου) ή άλλα της αρεσκείας μας
  • 300 γρ. γαρίδες (καθαρό βάρος) φρέσκες ή κτψ, καθαρισμένες από κεφάλια, ουρές, κελύφη και εντεράκι (αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση)
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. ρίζες μπαμπού, καλά στραγγισμένες  (τις βρίσκουμε σε βαζάκι ή σε κονσέρβα σε καταστήματα με προϊόντα Απω Ανατολής και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με έθνικ προϊόντα) - προαιρετικά
  • 120 γρ. φύτρες φασολιού ή ανάμεικτες, καλά στραγγισμένες (ό.π.) - προαιρετικά
  • 1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 80 γρ. φιστίκια, αλατισμένα
  • 40 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
  • 30 ml σάλτσα σόγιας
  • 30 ml μίριν (γλυκό κρασί από ρύζι με περίπου 14% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Αν δεν βρούμε, αντικαθιστούμε με λευκό, γλυκό κρασί)
  • 40 ml oyster sauce (σάλτσα στρειδιών) ή fish sauce (σάλτσα ψαριού - αναζητάμε τα προϊόντα σε έθνικ μαγαζιά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 200 ml σπιτικός ζωμός κότας
Διαδικασία


Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό ή βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά της σάλτσας. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το  μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τηγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει ελαφρώς η ομελέτα.

Βγάζουμε την ομελέτα σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το τζίντζερ, τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό), την πιπεριά, το κάρι, τις ρίζες μπαμπού και τις φύτρες φασολιών για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Στραγγίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε τη σάλτσα-μαρινάδα στην άκρη, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, μέχρι να πάρει το φαγητό μια βράση και να ενωθούν οι γεύσεις.

Προσθέτουμε τα νουντλς, την ομελέτα, τα φιστίκια, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου