Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης-συντήρησης οδοστρώματος στη 15η επαρχιακή οδό από την Π.Ε ΠιερίαςΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη 15η επαρχιακή οδό, από τη διασταύρωση 13ης παλαιάς εθνικής οδού (Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου)-Ελατοχώρι-όρια νομού.


Η  παρούσα εργολαβία  προϋπολογισμού  300.000,00 € (με Φ.Π.Α. 23%)  είχε σαν αντικείμενο την υλοποίηση παρεμβάσεων για τη βελτίωση των  οδικών  συνθηκών  ασφάλειας και κυκλοφορίας της 15ης Επαρχιακής οδού και αφορούσαν εργασίες κυρίως αποκατάστασης-συντήρησης φθαρμένων ασφαλτικών επιφανειών, τον καθαρισμό τάφρων και οχετών-με επενδύσεις τμημάτων αυτών-την τοποθέτηση πινακίδων καθώς και τη διαγράμμιση της οδού.

Το έργο -που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-η σύμβαση του οποίου υπεγράφη τον Ιούλιο του 2015, με συμβατική δαπάνη 185.063,00€ ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μηνός ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους οι εργασίες αποκαταστάσεις ασφαλτικών επιφανειών σε διάφορα σημεία του οδικού άξονα της 15ης Επαρχιακής οδού, οι εργασίες καθαρισμού και διανοίξεων τάφρων σε όλο το μήκος της οδού περίπου 15 χιλιόμετρα,  η κατασκευή μικροτοίχου με στραγγιστήρι συνολικού μήκους περίπου 35m και η επένδυση τμήματος χωμάτινης τάφρου για τον περιορισμό κατά το δυνατό φαινομένων τοπικών διαβρώσεων, που προκαλούνται από υπόγεια και  υπέργεια όμβρια  ύδατα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν  παρεμβάσεις αποξήλωσης ασφαλτοτάπητα και κατασκευής στρώσεων οδοστρωσίας σε τμήματα της οδού, μετά το Ελατοχώρι και προς Ριζώματα Νομού Ημαθίας, για τη βελτίωση των κλίσεων της  οδού και τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν  και οι τελευταίες εργασίες σήμανσης και ασφάλισης της οδού με την τοποθέτηση πινακίδων  καθώς και η  διαγράμμιση στο σύνολο της οδού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου