Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στη Βρετανία

               Οι κάλπες έκλεισαν, αγωνία για το αποτέλεσμαΟι κάλπες έκλεισαν, αγωνία για το αποτέλεσμα



Η κρίσιμη ψηφοφορία για την παραμονή ή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκληρώθηκε! Οι κάλπες έκλεισαν όπως ήταν προγραμματισμένο στις 22.00 τοπική ώρα (24.00 ώρα Ελλάδας) και η διαδικασία καταμέτρησης μόλις ξεκινά.
Όλος ο κόσμος θα έχει στραμμένο το βλέμμα του στη Βρετανία μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει μια ασφαλής εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα, καθοριστικό για το μέλλον ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου!

Μια πρώτη ένδειξη του τελικού αποτελέσματος αναμένεται από στιγμή σε στιγμή, καθώς θα ανακοινωθεί αρχικώς η συμμετοχή στην ψηφοφορία, με τους αναλυτές να συμφωνούν ότι όσο μικρότερο το ποσοστό της αποχής, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες επικράτησης του «Bremain» και το αντίστροφο.
Αν και δεν προβλέπεται η μετάδοση έξιτ πολ, επειδή το περιθώριο λάθους θεωρείται μεγάλο, εντούτοις αναμένεται να παρουσιαστεί δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov.
Ενδεχόμενη επικράτηση του «brexit» θα βάλει φωτιά στην Ευρώπη, όσο και στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Βρετανίας, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες: Στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή θα σημάνει συναγερμός, η αντίδραση των αγορών θα είναι απρόβλεπτη, ενώ εκτιμάται ότι και ο βρετανός πρωθυπουργός θα παραιτηθεί, παρά τις σχετικές διαψεύσεις από την πλευρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου