Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου

Σαρανταπέντε λεπτά ανάβασης! για να βρεθεί κανείς στο αρχαίο κάστρο των Φαρσάλων να παρακολουθήσει τη συναυλία που διοργάνωνε εκεί ο δήμος  Φαρσάλων με την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, την Κυριακή το βράδυ.
Πάνω από χίλιοι πεντακόσιοι ήταν αυτοί που αψήφησαν τη ζέστη και την πεζοπορία για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του δήμου τους.
Ήταν εκεί ο δήμαρχος με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, οι αρχές του τόπου και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής.

«Καλωσορίζουμε την Ορχήστρα Νέων από το ιστορικό Δίον, την ορχήστρα που θαυμάζει το πανελλήνιο» είπε στο χαιρετισμό της η υπεύθυνη της διοργάνωσης Δέσποινα Συροπούλου.
«Απόψε στο ιστορικό κάστρο των Φαρσάλων συναντώνται δύο σπουδαίοι πολιτισμοί, της αρχαίας πόλης της Φαρσάλου και του Δίου της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων » είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καραχάλιος.
«Οι τέχνες και τα γράμματα είναι αυτά που κάνουν σπουδαίους τους λαούς και τον τόπο τους. Ερχόμαστε πράγματι από ένα τόπο με μεγάλη ιστορία. Σας ευχαριστούμε για την τιμή να συμμετέχουμε στην κεντρική εκδήλωση του δήμου σας» ανταπάντησε ο πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε η Ορχήστρα Νέων Δίου, που για δύο ολόκληρες ώρες ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων ποιητών και συνθετών.
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Φιλιώ Σέρβου και ο Κώστας Μυστακίδης, μαζί με τους νεαρούς μουσικούς της ορχήστρας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό  και κατενθουσίασαν τους θεατές. Συντονιστής αυτού του μουσικού προγράμματος ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

Η βραδιά έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών και με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τους ενθουσιασμένους θεατές με την προσδοκία να επαναληφθεί στο μέλλον αυτή η συνεύρεση. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου