Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Κολοκυθοανθοί με μυρωδικά και φρέσκια ντομάτα

Κολοκυθοανθοί με μυρωδικά και φρέσκια ντομάτα 

Υλικά για 4-6 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Υλικά -20 κολοκυθοανθούς ολόφρεσκους
-2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
-2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου φρέσκου, ψιλοκομμένα
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
-1 φλιτζάνι κρασί λευκό
-2 ντομάτες μεγάλες ώριμες
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς, αφαιρούμε προσεκτικά τον εσωτερικό κίτρινο στήμονα και τους στεγνώνουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι με το μισό λάδι, τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον σπιτικό ζωμό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου. Κόβουμε σε μπολ τις ντομάτες σε κυβάκια κρατώντας τον χυμό τους. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο μιας κατσαρόλας. Γεμίζουμε τους ανθούς και τους τοποθετούμε τον ένα δίπλα στον άλλο στην κατσαρόλα. Τους περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου