Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ποιοι υπάλληλοι δικαιούνται εκλογικό επίδομα


                  Τι προβλέπει η «τροπολογία Γιαννίτση» που κατατέθηκε στη Βουλή
Ποιοι υπάλληλοι δικαιούνται εκλογικό επίδομα
Με τροπολογία καθορίζονται εκ νέου οι δικαιούχοι εκλογικού επιδόματος


 

Με τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Τάσος Γιαννίτσης το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή και ενσωματώθηκε στο «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου, επανακαθορίζονται οι κατηγορίες των υπαλλήλων οι οποίοι θα λάβουν εκλογικό επίδομα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Δεν προσδιορίζεται, ωστόσο, το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε μία από τις κατηγορίες των υπαλλήλων, καθώς η ρύθμιση αυτή παραπέμπεται σε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών. Με την ίδια απόφαση αναμένεται να οριστεί και ο αριθμός των λειτουργών και υπαλλήλων που θα απασχολούνται στην εκλογική διαδικασία και, ως εκ τούτου, θα λάβουν το εκλογικό επίδομα.

Συγκεκριμένα, με βάση την «τροπολογία Γιαννίτση» εκλογικό επίδομα χορηγείται στις εξής κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που «απασχολούνται για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και κάθε άλλη εκδήλωσης της λαικής ετυμηγορίας»:

-Λειτουργούς και υπαλλήλους των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

-Υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου.

-Υπαλλήλους των Περιφερειών και των δήμων.

- Εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής.

- Αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και γραμματείς και διερμηνείς εφορευτικών επιτροπών.

- Υπαλλήλους που απασχολούνται με τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Είναι προφανές ότι με την εν λόγω τροπολογία στους δικαιούχους εκλογικού επιδόματος περιλαμβάνονται πλέον και οι υπάλληλοι των δήμων, οι οποίοι μετά και από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, απειλούσαν με αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία στην περίπτωση που δεν θα τους χορηγούταν το επίδομα.

Υπενθυμίζεται ότι το εκλογικό επίδομα γι΄ αυτή την κατηγορία των εργαζομένων είχε ενσωματωθεί στο έξοδα κίνησης το οποίο ελάμβαναν οι υπάλλοι των δήμων, το οποίο, όμως, καταργήθηκε με το νέο μισθολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου