Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Έλληνες φοιτητές χορεύουν «Ζορμπά» στην Αγγλία!

Η φιγούρα του Ζορμπά ζωντάνεψε και πάλι στο Birmingham, από Έλληνες και Κύπριους φοιτητές της βρετανικής πόλης, οι οποίοι παρότι έφυγαν από την πατρίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον, συνεχίζουν να ζουν σε ρυθμούς…ελληνικούς!

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στο κέντρο του Birmingham, τα μέλη της ελληνικής και κυπριακής πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώθηκαν χορεύοντας συρτάκι, παρασύροντας στο ρυθμό τους, τους Άγγλους περαστικούς, οι οποίοι ενθουσιασμένοι  τους χειροκροτούσαν και φώναζαν «όπα».

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να στείλουν το μήνυμα τους σε δύο κατευθύνσεις.

Καταρχάς προς την Ελλάδα, δείχνοντας πως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει, τα «παιδιά» της στο εξωτερικό τη στηρίζουν και προβάλλουν το φωτεινό της πρόσωπο μεταφέροντας με αγάπη τον πολιτισμό της χώρας στο εξωτερικό.

Κατά δεύτερον προς τους ξένους, καλώντας τους να γνωρίσουν ένα κομμάτι της κληρονομιάς τους ώστε να διαμορφώσουν ένα νέο πλαίσιο για την εικόνα της Ελλάδας, σε αντιδιαστολή με την λανθασμένη -και αποκρουστική για τους ξένους τουρίστες -εικόνα που έχουν δημιουργήσει για τη χώρα μας τα διεθνή ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου