Εκτός, όμως, αυτών, παρουσιάζει σε τρίτο της δημοσίευμα πώς βιώνουν οι Γερμανοί τουρίστες την ελληνική οικονομική κρίση, όταν ταξιδεύουν στη χώρα μας.
Αναλυτικότερα, με άρθρο της με τίτλο "Η ελληνική κρίση επιδεινώνεται - Ένα κράτος βουλιάζει", η γερμανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση παρουσιάζει διεξοδικά τους λόγους που η Ελλάδα βαδίζει προς το τέλος του ευρώ και στην καταστροφή, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στη Μεταπολιτευτική Ευρώπη.
Σύμφωνα με την Bild, οι λόγοι που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην απόλυτη βύθιση είναι οι εξής:
- Τα ελληνικά νοσοκομεία δε διαθέτουν περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ για τα φάρμακα κατά του καρκίνου.
- Η ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου δε μπορεί να πληρώσει λογαριασμούς άνω των 100 εκατ. ευρώ που χρωστά σε ρωσική και τουρκική εταιρεία.
- Υπάρχουν 20.000 άστεγοι στην Αθήνα, ενώ από το 2010 ο αριθμός αυξήθηκε κατά 25%.
- Στην Αθήνα, ο αριθμός των διαρρήξεων σε σύγκριση με τα προ-κρίσης επίπεδα αυξήθηκε κατά 30%.
- Οι Έλληνες τραβάνε δισεκατομμύρια από τους λογαριασμούς τους, ενώ μόνο μέσα σε μία Δευτέρα στα μέσα Μαΐου σήκωσαν 800 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία συνήθως κρύβουν στο σπίτι τους.
- Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει από τα τέλη Μαρτίου 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις και πολίτες.
''Συμπέρασμα: Η κατάρρευση φαίνεται να είναι θέμα ημερών ή εβδομάδων", συνοψίζει το δημοσίευμα και συνεχίζει αναλύοντας κατά πόσο η Ευρώπη είναι έτοιμη και προετοιμάζεται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Έτσι, με βάση την Bild έχουμε ότι:
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), λόγω της πιθανής εκλογικής νίκης, -στις 17 Ιουνίου-, των υπέρμαχων κατά των μεταρρυθμίσεων και της λιτότητας, προετοιμάζεται τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά να διακόψει τα δάνεια προς τις ελληνικές τράπεζες, όπου πολλές από αυτές στη συνέχεια θα πτωχεύσουν με τεράστιο αντίκτυπο στις αποταμιεύσεις των πελατών τους.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει συστήσει στο υπουργείο Οικονομικών μια ομάδα ειδικά για την κρίση.
Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, σε περίπτωση εθνικής χρεοκοπίας, περιλαμβάνει στα σχέδια αντιμετώπισης της κρίσης, μεταξύ άλλων, άμεσο έλεγχο στις τράπεζες, στα αεροδρόμια και στα σύνορα, έτσι ώστε να μη βγουν τα περισσότερα χρήματα έξω από τη χώρα.
Για τις γερμανικές τράπεζες τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στους ισολογισμούς τους υπολογίζονται περίπου στο ήμισυ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της γερμανικής οικονομίας σε αντιμετώπιση μιας ελληνικής πτώχευσης.
Το ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI συμβουλεύει τους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα να πάρουν μαζί τους περισσότερα χρήματα - γιατί μπορεί τα ΑΤΜ ξαφνικά να "κλειδωθούν" για ημέρες.
Η ασφαλιστική εταιρεία Euler Hermes ανέστειλε την ασφάλιση εξαγωγών προς την Ελλάδα για την ώρα με την αιτιολογία του υπερβολικά υψηλού κινδύνου για έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου