Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Τα 10 γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο το 2012

Associated Press


Τα κορυφαία θέματα που σημάδεψαν το 2012 ανέδειξε το Associated Press. Γεγονότα που τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας, συγκλόνισαν τον κόσμο αλλά και κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών μέσα στο χρόνο που φεύγει.

Στα γεγονότα κυριαρχεί το μακελειό στο Κονέκτικατ, οι αμερικανικές εκλογές αλλά και ο τυφώνας Sandy. Αναλυτικά:

1. Η σφαγή στο Κονέκτικατ όπου 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών 20 παιδιά ηλικίας 6 και 7 ετών, όταν ένας 20χρονος άνοιξε πυρ στο σχολείο τους. Το νέο αιματηρό γεγονός άναψε για τα καλά τη συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.

2.  Η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ για δεύτερη θητεία. Μια εκλογική αναμέτρηση που αρκετοί αναλυτές θεωρούσαν ότι θα εξελιχθεί σε εφιάλτη.

3. Ο τυφώνας Sandy, που, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, προκάλεσε δεκάδες θανάτους και τεράστιες καταστροφές στις ΗΠΑ.

4. Η αναμόρφωση του αμερικανικού συστήματος υγείας από τον Obama, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων,

5. Η δολοφονία του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη και οι εικόνες από τη δολοφονία του που έκαναν το γύρο του κόσμου.

6. Ένα σκάνδαλο που ήρθε να στοιχειώσει το Πανεπιστήμιο Penn State και το πρόγραμμα ποδοσφαίρου του. Οι κακοποιήσεις παιδιών, τα υπέρογκα πρόστιμα και οι καταδίκες που ακολούθησαν κατέστρεψαν τη φήμη της ομάδας ποδοσφαίρου και άφησαν βαθιές πληγές.

7.,8. Η μαύρη τρύπα της αμερικανικής οικονομίας και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας.

9. Η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλόφιλων στις ΗΠΑ και η ξεκάθαρη θέση του προέδρου Ομπάμα υπέρ του νόμου.

10. Τα τραγικά γεγονότα που συνεχίζονται επί μήνες στη Συρία, η άρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου