Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Φορτίστε το… αυτοκίνητό σας στη Βουλγαρία!


Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Σόφια θα είναι πραγματικότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Βουλγαρία θέλει να αποκτήσει έρεισμα στη συγκεκριμένη βιομηχανία- εάν όχι στην κατασκευή ή συναρμολόγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τουλάχιστον στην κατασκευή τμημάτων αυτών, σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας Τράιτσο Τράικοφ. Η χώρα έχει, εξάλλου, παράδοση στην κατασκευή ηλεκτρικών
και ηλεκτρονικών στοιχείων για συμβατικά αυτοκίνητα, όπως σημείωσε ο ίδιος σήμερα κατά την απονομή των βραβείων σε μαθητικό διαγωνισμό σχεδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων
“Η βουλγαρική κυβέρνηση προωθεί την ανάπτυξη βιομηχανιών που σχετίζονται με την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων”, τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός.
Από την πλευρά της, η εκτελεστική διευθύντρια της “Full Charger Bulgaria” Βεσέλα Σαράνκοβα δήλωσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το κεντρικό τμήμα της Σόφιας και στη συνέχεια θα επεκταθεί κι εκτός αυτής.
Οι σταθμοί θα κατασκευαστούν δίπλα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, προκειμένου, κατά κύριο λόγο, να εξυπηρετούνται οχήματα που κινούνται αποκλειστικά εντός του αστικού ιστού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου