Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Οι μεγάλοι χαμένοι του 2012


Πρόσωπα που μεσουρανούσαν στην πολιτική, χάθηκαν από το προσκήνιο

Τις βάσεις για ένα «σάρωμα» στελεχών που μεσουρανούσαν στο πολιτικό σκηνικό έβαλε το 2012. Περίπου 60-70 πολιτικά πρόσωπα που δέσποζαν επί δεκαετίες ξεπεράστηκαν από τον χρόνο και τις εξελίξεις. Επίσης, τέσσερα κόμματα είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους, χωρίς καν να δοκιμαστούν εκλογικά, είτε καταποντίστηκαν στις κάλπες, όπως αναφέρει η Real News.

Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη έβαλε λουκέτο, η Δημιουργία Ξανά και η Δράση καταποντίστηκαν στις κάλπες, ο ΛΑΟΣ ναυάγησε στην ξέρα των διπλών εκλογών και η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη έμεινε σαν σφραγίδα περισσότερο παρά σαν κόμμα που συγκινεί.

Δεν είναι όμως μόνο τα κόμματα που εξαφανίστηκαν αλλά και πρόσωπα. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης περιθωριοποιήθηκε, ο Αλέκος Αλαβάνος έπαψε να αποτελεί πόλο στην Αριστερά, ο Στέφανος Μάνος έμεινε μάλλον οριστικά εκτός πολιτικού προσκηνίου, ο Θάνος Τζήμερος έδυσε πριν το άστρο του ανατείλει και ο τεχνοκράτης Λουκάς Παπαδήμος εξαφανίστηκε από το πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Ο μεγάλος χαμένος είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχασε δύο γενιές στελεχών. Ο Θόδωρος Πάγκαλος, η Βάσω Παπανδρέου, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Γείτονας, ο Γρηγόρης Νιώτης, ο Γιάννης Διαμαντίδης είναι πλέον εκτός προσκηνίου.

Το ίδιο και στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Πέτρος Ευθυμίου που αποστασιοποιήθηκαν από το κόμμα μετά την αποτυχία εκλογής τους.

Μάλιστα η πρώην υπουργός Παιδείας, «ψάχνεται», όπως αναφέρει η εφημερίδα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ ο Π. Ευθυμίου έχει εξαφανιστεί από προσώπου Γης.

Το 2012 σηματοδότησε την αρχή του τέλους και για όλη τη φουρνιά των στελεχών που έφερε στο προσκήνιο ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Γιάννης Ραγκούσης προς το παρόν είναι εκτός, το ίδιο και ο Ηλίας Μόσιαλος. Παροπλισμένος πολιτικά είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ το 2012 «σάρωσε» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου