Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοχρονιά στους δήμους της Θεσσαλονίκης


Μπορεί να μην έρχονται με τάρανδους, οι σάκοι τους όμως είναι γεμάτοι με δώρα. Ο λόγος για τους... έφιππους Αγιους Βασίληδες, που και φέτος καταφτάνουν στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, για να πουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και να μοιράσουν ευχές και δώρα στα παιδιά.
Πρόκειται για μία εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός στο Πανόραμα, αφού πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία
χρόνια. Φέτος, οι έφιπποι Αγιοι Βασίληδες δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί στις 31 Δεκεμβρίου στην πλατεία του παλιού δημαρχείου στο Πανόραμα. Συμμετέχει η φιλαρμονική του δήμου.

Βουτιές στην Καλαμαριά
Ανοιχτή μέχρι και την Πρωτοχρονιά θα είναι η χριστουγεννιάτικη πλατεία στο δήμο Καλαμαριάς. Το Σπίτι του Αγιου Βασίλη, το Σπίτι των Ξωτικών, αλλά και το Ζαχαρόσπιτο θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους από τις 5 το απόγευμα τις καθημερινές και από τις 11 το πρωί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα Σαββατοκύριακα. Στο χώρο λειτουργούν επίσης καρουσέλ, τρενάκι και παγοδρόμιο από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Παράλληλα, ανοιχτές και χωρίς εισιτήριο θα παραμείνουν ανήμερα την Πρωτοχρονιά οι εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου Καλαμαριάς για δύο ώρες. Συγκεκριμένα την 1η Ιανουαρίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι όσοι... ριψοκίνδυνοι εραστές της κολύμβησης επιθυμούν να υποδεχθούν την καινούργια χρονιά με μια βουτιά στα ζεστά νερά της πισίνας μπορούν να επισκεφτούν το κολυμβητήριο εκείνη την ημέρα με την οικογένειά τους και τους φίλους τους, για να απολαύσουν χειμωνιάτικα την εμπειρία της κολύμβησης.

«Αγγέλων Πόλις» στο Λαγκαδά
Ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου θα είναι η «Αγγέλων Πόλις» στο δήμο Λαγκαδά. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά προσελκύουν μικρούς και μεγάλους, ενώ ποικίλες δράσεις φιλοξενούνται και στα πρωτότυπα σπιτάκια της μαγευτικής αυτής πολιτείας. Οι εκδηλώσεις είναι καθημερινές, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να μεταφερθούν στο χώρο με τρενάκι που ξεκινά από τα ιαματικά λουτρά κάθε δύο ώρες, από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Γεύματα αγάπης
Τα καθιερωμένα γεύματα αγάπης παραθέτει και φέτος ο δήμος Νεάπολης - Συκεών λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά. Το γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής «αγκαλιάζει» άπορους, ηλικιωμένους και μοναχικούς πολίτες, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γευματίσουν με καλή συντροφιά, να διασκεδάσουν και να χαμογελάσουν, σε πείσμα των δύσκολων καιρών. Τα γεύματα αγάπης θα δοθούν στη δημοτική ενότητα Συκεών τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην ταβέρνα «Το Σούλι» για τους πολίτες μας Συκεών και Αγίου Παύλου και στη δημοτική ενότητα Νεάπολης την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο πολυδύναμο κέντρο νεότητας για τους δημότες Νεάπολης και Πεύκων. Θα συνοδευτούν, όπως πάντα, από μουσικό πρόγραμμα, θα προσφερθούν δώρα στα παιδιά και θα κοπεί και η παραδοσιακή βασιλόπιτα για το καλό της χρονιάς.

Ποδοσφαιρικός αγώνας
Ποδοσφαιρικό αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό διοργανώνει την Κυριακή ο δήμος Βόλβης, με στόχο να συνδράμει δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία απαιτούν πολυδάπανες θεραπείες. Σε συνεργασία με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του δήμου Βόλβης και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο Νέων Βρασνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου