Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 500 ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για 500 θέσεις για τους 1.036 διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ...
αναμένεται να εκδώσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κίνηση που «μεταφράζεται» σε απόλυση των υπόλοιπων 536 διοικητικών υπαλλήλων.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος είχε αποστείλει προς τον κ. Μητσοτάκη δύο επιστολές με τις οποίες ζητούσε να εκδοθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενώ ζητούσε 883 θέσεις για επανατοποθέτσηση στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν οι εν λόγω διοικητικοί υπάλληλοι, και, επιπλέον 102 θέσεις για άλλα Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ που έχουν ανάγκες, ακολουθώντας τη διαϊδρυματική οδό.

Στις δύο επιστολές, ο κ. Αρβανιτόπουλος επεσήμανε ότι στο 8μηνο που μεσολάβησε, από τον Σεπτέμβριο για την πρότασή του, σύμφωνα με το σχέδιο που του υπέβαλαν τα ΑΕΙ και μετά τις παραιτήσεις για συνταξιοδότηση και τις μετατάξεις υπαλλήλων σε Επιστημονικό Προσωπικό και με βάσει τα Σχέδια Οργανισμών, οι ανάγκες αυξήθηκαν σε σχέση με τον αρχικό υπολογισμό της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τότε, το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε 1.350 διοικητικούς ενώ σήμερα έχει μόλις 740.

Την ίδια ώρα, με το Συντονιστικό των Καθηγητών σε διαθεσιμότητα συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ζήτησε χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα. Ο κ. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σχετικά με το θέμα της κατάργησης ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τις απολύσεις 85 καθηγητών, υπογράμμισε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία κίνηση, αν δεν συζητήσει με τους καθηγητές.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου