Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Εθνική Ελλάδας: Σήμερα ο "τελικός" με την Ιαπωνία


 
 
  

Έναν πρόωρο τελικό καλείται να δώσει στη 1 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) η εθνική μας ομάδα καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι ο αγώνας κόντρα στην Ιαπωνία είναι αυτό που οι βρετανοί λένε «do or die». Δηλαδή ή οι παίχτες του Σάντος θα κερδίσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης για να τα δώσουν όλα στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού ή θα έρθουν ισόπαλοι – και ακόμα χειρότερα θα ηττηθούν – και έτσι θα αποχωρήσουν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παρόλα αυτά όμως το τιμ της εθνικής ομάδας αντί να επικεντρωθεί στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ενόψει Ιαπωνίας, κλήθηκε να διαχειριστεί το επεισόδιο ανάμεσα στον Γιώργο Τζαβέλλα και τον Γιάννη Μανιάτη που είναι άγνωστο αν τελικά θα αποδειχθεί αποπροσανατολιστικό για την ομάδα ή αν θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και θα λειτουργήσει συσπειρωτικά. Εκτός από την άμεση δημόσια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι αρχικά με την ανακοίνωση της ΕΠΟ και στη συνέχεια με τις δηλώσεις Σάντος ότι «το θέμα είναι παρελθόν» χρειάστηκε επιπλέον μια ιδιωτική συνάντηση του Πορτογάλου τεχνικού και του προέδρου της ΕΠΟ με τους διεθνείς με τους οποίους κλείστηκαν για μισή ώρα σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει η ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr ο Γιώργος Τζαβέλας στο τετ α τετ με τον Φερνάντο Σάντος και τον πρόεδρο της ΕΠΟ ζήτησε συγγνώμη για την αντίδρασή του καθώς φέρεται να είπε νωρίτερα στους συμπαίκτες του ότι υπάρχουν 22 παίκτες που κοιτούν την Εθνική και ένας τον εαυτό του.

Κλειστά χαρτιά από τον Σάντος για την 11αδα

Η πίεση που υπάρχει εκ των πραγμάτων στην εθνική για το αποτέλεσμα φαίνεται και από ένα άλλο στοιχείο. Ο Φερνάντο Σάντος για πρώτη φορά παραμονή του αγώνα δεν «έδειξε» τις επιλογές του για την αρχική 11αδα αλλά δοκίμασε διάφορα πρόσωπα με τους βασικούς στη διάρκεια του διπλού προκειμένου να τους έχει όλους «ετοιμοπόλεμους» για το καθοριστικό παιχνίδι με τους Ασιάτες.

Κατά διαστήματα θέση στην ενδεκάδα πήραν ο Κώστας Μήτρογλου σε ρόλο φουνταριστού, ο Γιάννης Φετφατζίδης ως δεξί εξτρέμ, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Ανδρέας Σάμαρης στον άξονα. Προφανώς, ο Πορτογάλος έχει διαμορφώσει ένα πλάνο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας και ίσως να παίζουν μία ή δύο θέσεις, στις οποίες δεν έχει καταλήξει ακόμα. Κυρίως όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης και το δεξί άκρο της.

Φαβορί για την επίθεση δείχνει να είναι ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος καλείται να σπάσει την γκίνια στο σκοράρισμα, θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό του. Πολλές πιθανότητες έχει να ξεκινήσει σε ρόλο δεξιού εξτρέμ κόντρα στους Ιάπωνες ο Γιάννης Φετφατζίδης αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Με δεδομένο ότι ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης αγωνίστηκε με τους βασικούς δείχνει να υπολογίζεται περισσότερο γι’ αυτό το ματς σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου