Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Το πανόραμα του Μουντιάλ: τι είδαμε, τι δεν είδαμε και τι θα δούμε..



  • Ανάπαυλα σήμερα στο Μουντιάλ, καθώς οι νοκ άουτ αγώνες των 16 ξεκινούν από αύριο και η ημέρα προσφέρεται για μια ανασκόπηση της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.


Μοιραία τα φώτα πέφτουν στην πρόκριση της Ελλάδας, αλλά από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προκύπτουν ενδιαφέροντα... συμπεράσματα, τα οποία από μόνα τους καθιστούν το Μουντιάλ της Βραζιλίας ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ξεχωριστό.

Πρώτα απ' όλα, για να αντιληφθούμε την επιτυχία της Ελλάδας αρκεί το στατιστικό ότι οι λατινοαμερικάνικες ομάδες, αν και δεν μπήκαν ως φαβορί στα γήπεδα, εκτός από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, κέρδισαν στα... σημεία τις ευρωπαϊκές, οι οποίες υπέστησαν βατερλό. Με πιο χαρακτηριστικό αυτό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας, αλλά και της Αγγλίας, η οποία δεν σημείωσε νίκη!

Εκτός της Ελλάδας, από την Ευρώπη προκρίθηκαν μόνο Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βέλγιο! Το δρόμο της επιστροφής πήραν, δηλαδή, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ρωσία, Κροατία, Βοσνία...

Από τη Λατινική Αμερική προκρίθηκαν Βραζιλία, Κολομβία, Χιλή, Ουρουγουάη, Αργεντινή και από την Κεντρική Αμερική Μεξικό και Κόστα Ρίκα. Επίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, από την Αφρική προκρίθηκαν στους 16 Νιγηρία και Αλγερία, οι οποίες φάνταζαν μάλλον ως αουτσάιντερ στο ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Βραζιλία και Αργεντινή, πάντως, σε γενικές γραμμές δεν δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί της διοργάνωσης, τον οποίο κουβαλούσαν πριν ξεκινήσει. Έτσι, ακόμη και Ολλανδία, Γαλλία ή Γερμανία που φάνηκε στην αρχή να ξεχωρίζουν, ούτε αυτές μέχρι τώρα έχουν πείσει για τη σταθερότητά τους.

Εντυπωσιακό φαντάζει, επίσης, το γεγονός ότι το Βέλγιο έκανε το 3Χ3 χωρίς να πείσει με τις εμφανίσεις του - επίδοση που πέτυχαν επίσης Αργεντινή, Ολλανδία και Κολομβία.

Μάχη για τον πρώτο σκόρερ δίνουν Μέσσι, Νεϋμάρ και Μύλλερ με 4 γκολ, ενώ Ροντρίγκες, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι, Σακιρί και Μπενζεμά έχουν από 3 γκολ.

Φάση που ξεχώρισε, ασφαλώς, στην α' φάση ήταν η... δαγκωνιά του Σουάρες στον Κιελίνι. Την οποία ο Ουρουγουανός στράικερ πλήρωσε ακριβά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου