Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

"Πωλητήριο" στο ψυχιατρείο Κατερίνης βάζει το ΤΑΙΠΕΔ


"Πωλητήριο" στο ψυχιατρείο Κατερίνης βάζει το ΤΑΙΠΕΔ
«Πωλητήρια» σε τρία ψυχιατρεία βάζει το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Πρόκειται, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, για τα ψυχιατρεία Κέρκυρας, Χανίων και Κατερίνης, τα οποία έχουν σημαντική κτηματική περιουσία, ενώ βρίσκονται και σε κομβικά σημεία των συγκεκριμένων τουριστικών προορισμών.

Τα συγκεκριμένα Ψυχιατρικά Περιφερειακά Νοσοκομεία καταργήθηκαν ως αυτόνομα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι υπηρεσίες τους μεταφέρθηκαν στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων των πόλεων που έχουν έδρα.
Όπως  επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, στα κτίρια και τις γεωργικές εκτάσεις ιδιοκτησίας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων αναπτύχθηκαν επαγγελματικές δραστηριότητες στα πλαίσια της αποασυλοποίησης – επανένταξης των ψυχικά πασχόντων ασθενών που είχε και βιοποριστικό και θεραπευτικό στόχο.
«Είναι αδιανόητη και ανάλγητη η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ της περιουσίας των ανωτέρω Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Περιουσία που έχει αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Για την παραχώρηση δεν ελήφθησαν υπόψιν και οι Συνταγματικοί περιορισμοί (κληροδήματα, δασικές εκτάσεις κλπ)» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Μάλιστα το ζήτημα τέθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ στον Επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Laszlo Andorστην συνάντηση της Τρίτης 17 Ιουνίου ενώ στην Επιτροπή ακροάσεων της Βουλής στο Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα Περιφερειακά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε την ακύρωση της παραχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου