Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αντίστροφη μέτρηση για Εθνική



Ο αγώνας δίχως αύριο με την Ουγγαρία που θα διεξαχθεί την Κυριακή στη Βουδαπέστη, είναι το μοναδικό θέμα που απασχολεί την τεχνική ηγεσία και τους διεθνείς, οι οποίοι βρίσκονται από χθες στην Αυστρία για προετοιμασία. Μέσω των προπονήσεων που άρχισαν υπό τις οδηγίες του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Σέρχιο Μαρκαριάν, άπαντες στις τάξεις της Εθνικής φιλοδοξούν να ετοιμάσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα τη βοηθήσει να πορευτεί την Κυριακή στον μονόδρομο της νίκης και να μπει σε τροχιά πρόκρισης για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016.

Χθες το πρωί, πριν αναχωρήσει η αποστολή της ελληνικής ομάδας για τη Βιέννη, απ’ όπου μετέβη οδικώς στο Λίντσμπεργκ, στον αυστριακό νότο, όπου και εγκαταστάθηκε, ο Μαρκαριάν μίλησε για το κρίσιμο ματς με τους Ούγγρους: «Είναι πολύ κοντά το παιχνίδι. Είχαμε μερικές δυσκολίες με τραυματισμούς, αλλά πιστεύω πως τα παιδιά που είναι μαζί μας θα τα δώσουν όλα. Πιστεύω πως θα τις ξεπεράσουμε και θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν, γιατί κάθε προπονητής είναι διαφορετικός και τα παιδιά πρέπει να τα δώσουν όλα για να κάνουν αυτό που πρέπει για την Εθνική».
Και πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός: «Θα δουλέψουμε στην τακτική και στην ψυχολογία. Θα κάνουμε 3-4 μίτινγκ σίγουρα, για να μιλήσουμε με τα παιδιά για τον στόχο. Στο γήπεδο όμως θα κάνουμε μόνο τακτική».
Ωστόσο, τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό. Την Κυριακή το βράδυ, ο Μήτρογλου αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα. Τη θέση του πήρε ο Γιάννου του Πανιωνίου. Χθες, ήταν η σειρά του Χοσέ Χολέμπας να τεθεί νοκ άουτ. Ο ακραίος αμυντικός της Ρόμα ταλαιπωρείται από κάκωση αριστερού ημιθωρακίου που υπέστη στο παιχνίδι με την Τσεζένα και το κενό του θα καλύψει ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος αναμένεται να φθάσει σήμερα στην Αυστρία.
Στην αποστολή βρίσκονται πλέον οι: Καρνέζης (Oυντινέζε), Καπίνο (Μάιντς), Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Τοροσίδης, Μανωλάς (Ρόμα), Μπακάκης (ΑΕΚ), Κ. Παπαδόπουλος (Λεβερκούζεν), Μόρας, Χριστοδουλόπουλος, Ταχτσίδης (Ελλάς Βερόνα), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Σταφυλίδης (Φούλαμ), Λαγός, Καρέλης (Παναθηναϊκός), Κατσουράνης (Ατρόμητος), Σάμαρης (Μπενφίκα), Κονέ (Oυντινέζε), Φορτούνης, Σιόβας (Ολυμπιακός), Φετφατζίδης (Κιέβο Βερόνα), Γιαννιώτας (Αστέρας Τρίπολης), Γιάννου (Πανιώνιος), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Βύντρα (Λεβάντε).
Και για τους οικοδεσπότες είναι κρίσιμος ο αγώνας της Βουδαπέστης. Η ομάδα του Παλ Ντάρνταϊ άρχισε χθες την προετοιμασία της έχοντας στην αποστολή ορισμένους γνώριμους, στο ελληνικό κοινό, παίκτες.
Πρόκειται για τον αμυντικό του Λεβαδειακού, Ανταμ Πίντερ, αλλά και τον πρώην μέσο της ΑΕΚ και νυν της Γουότφορντ, Ντάνιελ Τόζερ. Πιο γνωστά ονόματα είναι οι γκολκίπερ της Μπόλτον, Μπόγκνταν, και της Φούλαμ, Κίραλι, οι μέσοι Γκέρα και Χάιναλ της Φερεντσβάρος και οι επιθετικοί Τζούτζακ της Ντιναμό Μόσχας και Ζαλάι της Χόφενχαϊμ. Επειτα από τέσσερις αγώνες στην προκριματική φάση του Euro 2016, η Ουγγαρία έχει επτά βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ η ελληνική ομάδα είναι ουραγός με έναν βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου