Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Οι πέντε μικρότερες χώρες που μπορεί να δει κανείς σε μια μέραΕίναι από τις μικρότερες και τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο. Μέσα σε μια μέρα, όταν δεν έχει κάποιος χρόνο, μπορεί να τις κάνει ένα γύρο.

1. Μονακό

Το Μονακό είναι το υπερδιάσημο μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής. Περιβάλλεται στις τρεις πλευρές του από τη Γαλλία και στην τέταρτη από τη Μεσόγειο. Αποτελεί το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο. Οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι.
Το πριγκιπάτο τέθηκε από το 1297 υπό την προστασία της γενουατικής οικογένειας των Γκριμάλντι. Διάσημο για το ράλι, την Γκρέις Κέλι και την Καρολίνα.
2. Το Νησί Man
Ενα υπέροχο μέρος, είναι ένα μικρό νησάκι στην Ιρλανδική θάλασσα. Αποτελεί ανεξάρτητο κράτος και έχει πληθυσμό 84.000 κατοίκους. Φτάνει κανείς εκεί απο τη Μεγάλη Βρετανία με ένα χάι σπίντ. Εχει πάνω του όλη την ιστορία των Βίκινγκς.
3. Το Γιβραλτάρ
Είναι κυριολεκτικά ένας βράχος, αλλά έχει χώρο και για μια πόλη. Βρίσκεται στη νότια Ισπανία και ανήκει στην Μεγάλη Βρετανία, έχει το καθεστώς των νησιών Φόκλαντ. Εχει απευθείας σύνδεση αεροπορική από το Λονδίνο (!) και βασική ατραξιόν είναι ο ίδιος ο βράχος.
4. San Marino
Είναι ένα μικροκράτος 32.000 κατοίκων στα Απένινα Ορη της Ιταλίας. Χτίστηκε από τους Ρωμαίους το 301. Είναι το παλαιότερο ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος του κόσμου. Χρησιμοποιεί ευρώ για νόμισμά του και προσελκύει 2 εκατ. τουρίστες το χρόνο.
5. Λιχτενστάιν

Στριμωγμένο ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία, ένα ονειρεμένο μέρος είναι το Λιχτενστάιν. Εχει βασιλική οικογένεια, κάστρα. Μπορείς να το διασχίσεις με τα πόδια και είναι τόπος προορισμού για περπάτημα και τζόκινγκ (και φορολογικός παράδεισος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου