Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Έρχονται» κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον χώρο των ΜΜΕ

               Tην εντατικοποίηση των ελέγχων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) στα μέσα ενημέρωσης, ζήτησαν τα μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο επισκέφθηκαν σήμερα.

Επίσης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των δημοσιογράφων έθεσαν το θέμα του μεγάλου ποσοστού της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου σε όλη τη χώρα, την εργασία με ελάχιστη ή και χωρίς καθόλου αμοιβή, κυρίως στον χώρο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στο σύνολο του κλάδου.

Η διοίκηση της ΠΟΕΣΥ έθεσε στον υπουργό Εργασίας και τα θέματα της επέκτασης του αγγελιόσημου στο διαδίκτυο και της απασχόλησης των δημοσιογράφων με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Παράλληλα, τον ενημέρωσαν ότι εντάθηκαν τα φαινόμενα απολύσεων ή μειώσεων αποδοχών, ως ένα μέτρο «πρόληψης» αλλά και άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση, ενόψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο πεδίο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του σε τέτοιες πρακτικές, για τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα ακυρωθούν στην πράξη από τα προωθούμενα μέτρα, ενώ αναφέρθηκε και στις γενικότερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον χώρο της ενημέρωσης. Ακόμη, υποστήριξε ότι στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να διαπραγματεύονται με τους εργοδότες και για μισθολογικά ζητήματα και τόνισε ότι ο ρόλος των συνδικαλιστικών φορέων είναι, εκ των πραγμάτων, ιδιαίτερα σημαντικός και αναντικατάστατος.

Τέλος ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΥ για τη δέσμη νομοθετικών πρωτοβουλιών που επεξεργάζεται το υπουργείο αυτή την περίοδο, για τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου