Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ : Προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης.

Μια ακόμη όμορφη πνευματική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι φίλοι και τα μέλη του την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, καθώς ο Σύλλογος διοργάνωσε Προσκυνηματική απογευματινή επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης.

Όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την φιλόξενη γυναικεία μονή, σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον, να παρακολουθήσουν την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, να συνομιλήσουν με τις μοναχές, να επισκεφθούν την έκθεση της Μονής και να απολαύσουν την φιλοξενία και το ιδιαίτερο κέρασμα που προσφέρθηκε.
Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του καθολικού της Μονής, ακούσαμε και σιγοψάλλαμε, ολόκληρη την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου και συμμετείχαμε στη δέηση για την άφεση των αμαρτιών της ημέρας και την ασκανδάλιστη διέλευση της νύχτας. Έτσι, η απογευματινή μας επίσκεψη στην Ι. Μ. Παναγίας Μακρυράχης, ήταν μια πολύ οικοδομητική και ωφέλιμη για την περίοδο αυτή, εμπειρία.
Ευχαριστούμε θερμά τις μοναχές... την Γερόντισσα Ιωάννα- που μόλις πριν λίγες μέρες έγινε η ενθρόνιση της ως νέα Ηγουμένη της Μονής- που άνοιξε διάπλατα τις πύλες της καρδιάς και της Μονής και μας δέχτηκε στον φιλόξενο χώρο της. Ευχόμαστε ο Θεός να στηρίζει, η χάρις Του να επισκιάζει και οι πολλές καί μεγάλες ευλογίες Του να επιβεβαιώνουν την παρουσία Του στη ζωή καί τη διακονία της νέας Ηγουμένης.
Ευχόμαστε η Χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου να σκεπάζει, να ευλογεί και να ενδυναμώνει την προσπάθεια στον προσωπικό μας αγώνα. Εμείς οφείλουμε μόνο ν’ αγωνιζόμαστε με τρόπο ευάρεστο στον
Κύριο, με ζήλο και ανδρεία, με νήψη και αυτοέλεγχο, με ταπείνωση και συντριβή.
Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής και καλή Ανάσταση σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου