Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


 

          Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής της διακονίας, με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ανακοινώνει, για τη νέα σχολική χρονιά, την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «OΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ». 
          Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις απογευματινές ώρες 6.00-8.30,  στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη.

          Σκοπός και στόχος της Σχολής είναι η ανάδειξη νέων ιεροψαλτών, η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως και η εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων της δημώδους και της λόγιας μουσικής παράδοσης .
          Μάλιστα για πρώτη φορά, φέτος θα εφαρμοστεί στη Σχολή το πρωτοποριακό σύστημα μουσικοκινητικής αγωγής που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού,  τμήμα μουσικής τεχνολογίας, τμήμα φωνητικής-ορθοφωνίας, εργαστήριο ποιητικής καθώς και τμήμα παραδοσιακής χορωδίας και παραδοσιακής ορχήστρας.
.        

          Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 2351077808 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: maistord@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου