Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Ελκυστικός προορισμός για παιδιά και ενήλικες οι νέες παιδικές χαρές



Με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές στη λειτουργία, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την αισθητική και μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων οι παιδικές χαρές του Δήμου Κατερίνης αποκτούν ταυτότητα, χρώμα και μετατρέπονται σταδιακά σε ένα λειτουργικό προορισμό και πόλο έλξης για όλη την οικογένεια.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εργασίες ανάπλασης και τεχνικές παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν την τρέχουσα περίοδο στις παιδικές χαρές, που βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Μηλιάς και στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού αντίστοιχα.


«Διασφαλίζουμε με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις ότι οι παιδικές χαρές πληρούν τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία τους, καθώς προτεραιότητά μας αποτελεί η ενίσχυση  των συνθηκών ασφαλείας για παιδιά και συνοδούς» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.

Παράλληλα, όπως σημειώνει: «Οι Παιδικές Χαρές καθίστανται ελκυστικές όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες, ενώ γίνονται τόπος συνάντησης όλων των περιοίκων».

Όπως είναι γνωστό, μέσα από ένα πρότυπο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο εγκαθίστανται πέντε τουλάχιστον τύποι εξοπλισμού παιχνιδιών σε κάθε χώρο, ανάλογες παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές, οι οποίες βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, σε περιοχές με έντονη οικιστική ανάπτυξη, καθώς και στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου